Hlavní obsah

Klip Lenky Dusilové a Michala Matouška získal cenu Crossroads of Arts

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z pozoruhodných českých klipů roku 2015 nazvaný Indiánky vyhrál na mezinárodním festivalu krátkých filmů a videoklipů Crossroads of Arts. K písni Lenky Dusilové a Baromantiky ho natočil režisér Michal Matoušek.

Lenka Dusilová & Baromantika - IndiánkyVideo: Lenka Dusilová

 
Článek

Klip, který připomíná sci-fi film, ukazuje zpěvačku Lenku Dusilovou ve třech životních obdobích - v 79, 38 i 6 letech. Na české poměry je hodně propracovaný a používá vyspělé digitální efekty od Martina Smékala. Porota ho značila za „neuvěřitelně komplexní”.

Crossroads of Arts je mezinárodní festival krátkých filmů, videoartu a videoklipů, který se konal v Moskvě. Festivalu se zúčastnili soutěžící z celého světa - Dánska, Španělska, Lucemburska, Chile, Kazachstánu, Číny nebo Arménie.

Foto: Supraphon - Adam Holý

Zpěvačka Lenka Dusilová

„Z milých slov poroty jsem byl samozřejmě velmi potěšen,“ řekl Michal Matoušek, „minimálně stejně pozitivním zjištěním byla hodnocení mých mezinárodních kolegů. Ověřil jsem si tím, že zprávy, které ve svých dílech komunikuji, mohou být doručeny ve srozumitelné formě bez ohledu na národnost, kulturu, etnikum.“

Píseň Indiánky pochází z alba V hodině smrti, které bylo kritikou hodnoceno vysoko, ostatně jako většina hudby Lenky Dusilové. Její nadžánrová tvorba patří ke kvalitní části české scény už přes dvacet let a obdržela za ni několik cen.

Lenka Dusilová & Baromantika završí sezónu vánočním koncertem v Paláci Akropolis v Praze 19. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám