Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Fantastická zvířata vydělají fantastické miliardy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monstrózní kasovní trhák navazující na Harryho Pottera Fantastická zvířata a kde je najít zřejmě vydělá celkově více než miliardu dolarů. V Americe i v mnoha evropských zemích včetně ČR stanul na vrcholu žebříčku návštěvnosti.

Foto: Freeman Entertainment

Eddie Redmayne

Článek

Uvedení Fantastických zvířat provázela mohutná kampaň, jen samotný marketing filmu stál podle amerických médií desítky miliónů dolarů. Režisér David Yates ho natočil podle scénáře J.K. Rowlingové a obsadil Eddieho Redmayna, Dana Foglera, Colina Farrella, Rona Perlmana a další.

Newt Scamander ve filmu přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Zvířata však britskému kouzelníkovi v Americe utečou.

Na druhém místě se už dlouho drží Trollové. Animovaní skřítkové mají jedinou starost – jsou to Bergeni, kterým Trollové chutnají. Trollímu králi Peppymu se podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné vztekem. Bergenům se ale jednou podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat.

Foto: Falcon

Amy Adamsová (Příchozí)

Americký sci-fi hit Příchozí se drží na třetí příčce. Podle recenzí jde o vizuální skvost s inteligentním scénářem, jaký tu už dlouho nebyl. Líčí setkání s mimozemšťany. Elitní tým v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adamsová) má zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Fantastická zvířata a kde je najít203 188
2.2.Trollové38 455
3.1.Příchozí27 003
4.5.Lichožrouti22 501
5.4.Bezva ženská na krku18 943
6.3.Doctor Strange13 777
7.6.Pohádky pro Emu12 393
8.7.Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny11 402
9.12.Tajný život mazlíčků5 369
10.8.Dítě Bridget Jonesové4 086

Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám