Hlavní obsah

The xx vystoupí v Praze, v lednu vydají album

Právo, Šárka Hellerová

Pražský koncert britské indiepopové skupiny The xx je jedním ze šestice, které předcházejí lednovému vydání albové novinky I See You. Kapela se představí již 29. listopadu ve Foru Karlín.

Foto: archív skupiny

The xx budou v Praze koncertovat 29. listopadu.

Článek

„Uvědomujeme si, že prožíváme nejisté časy, a doufáme, že si radost a láska, které jsme nalezli při práci na nahrávce, najdou cestu do světa, i kdyby to mělo být jen trochu,“ vzkázala kapela při oznámení vydání alba.

Již začátkem listopadu vyšel singl On Hold. Desetiskladbové nové album, které vyjde necelých pět let po předchozí desce Coexist, produkoval Rodaidh McDonald a člen kapely Jamie Smith. Ten též koncertuje sólově jako Jamie xx, loni vydal svou druhou desku In Colour.

Hudební magazín Pitchfork uvádí, že písně na nové album byly nahrány mezi březnem 2014 a srpnem 2016 v New Yorku, městě Marfa v Texasu, Reykjavíku, Los Angeles a v Londýně.

Některé fanoušky kapely čekalo v minulých týdnech v jejich poštovních schránkách milé překvapení. O tom, že bude v únoru v turné ke třetímu albu pokračovat, dali The XX vědět zasláním vstupenek několika z nich. Šťastlivci, kteří je našli ve svých schránkách, se milým překvapením následně chlubili na sociálních sítích.

Reklama

Výběr článků

Načítám