Hlavní obsah

Jasná Páka slaví pětatřicet let. Zahraje jen dvakrát

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rocková skupina Jasná páka, jejíž kořeny sahají do osmdesátých let a začínal v ní i David Koller, v poslední době nevystupovala. V pražském Paláci Akropolis zahraje jen dvakrát 4. prosince a 5. prosince.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Ambrož

Článek

Skupina Jasná páka, která stvořila mimo jiné známé hity Majolenka a Pal vocuď hajzle, existovala od roku 1981 do roku 1984 a po likvidačním článku bolševické Tribuny Nová vlna se starým obsahem se musela změnit v Hudbu Praha. Pod touto značkou pokračuje frontman Michal Ambrož dodnes.

„Neplánujeme žádnou speciální estrádu, chceme si to prostě užít,“ vzkázala  kapela. „Nikam jinam se nechystáme, takže zveme fanoušky z celé republiky na narozeninový večírek přímo za námi. Uvidí a uslyší koncert, na kterém nebudou chybět písně, které poprvé zazněly před pětatřiceti lety, ani skladby z naší Černé desky.“

Skupinu tvoří Michal Ambrož, David Koller, Petr Váša, Marek Minárik, Michal Pelant, Radovan Jelínek a zpěvačky Pája Táboříková a Magdaléna Krištofeková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám