Hlavní obsah

Turné skupin Mirai a Nebe jde do finále. Zaujal jeho pozoruhodný koncept

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společné turné kapel Mirai a Nebe, které nese všeříkající název Zajedenprovaz, je za svou polovinou. Fanouškovské ohlasy na něj jsou velice kladné, neboť obě severomoravské kapely připravily pozoruhodný program.

Foto: Universal Music - Jitka Janů

Mirai a Nebe na jednom pódiu.

Článek

Chvílemi totiž ani není jasné, kde je vlastně pódium, protože produkce se spontánně odehrává i mezi diváky, kteří jsou tak vtaženi do víru hudebního dění. Oběma kapelami zvolený koncept, kdy se muzikanti i repertoár prolínají a fanoušci jsou po celou dobu v absolutní blízkosti s kapelou, a koncert tak spoluvytvářejí, je na české scéně neobvyklý.

Do konce turné zbývá posledních pět koncertů. Páteční Valašské Meziříčí hlásí vyprodáno. Do Rychnova nad Kněžnou (12. 11.), Opavy (18. 11.), Zlína (19. 11.) a Vrchlabí (16. 12.) ještě několik vstupenek zbývá.

Foto: Universal Music - Jitka Janů

Své oblíbené bubenické extempore předvedli členové Mirai mezi diváky.

„Turné si užíváme, kéž by bylo delší. Lidi, kteří přijdou, nám energii vracejí, a kromě toho si parádně rozumíme s kluky z Nebe. O tento speciální dvojkoncert již projevily zájem i některé festivaly na příští léto, takže podzimním turné to rozhodně nekončí,“ říká s úsměvem Mirai Navrátil, frontman kapely Mirai.

„S kluky z Mirai se nám hraje skvěle. Jsou to skvělí muzikanti a jako lidi máme stejný styl humoru, takže naše turné je cirkus se vším všudy. Černou kaňkou na něm jsou různá nachlazení, kterých se od začátku nemůžeme zbavit. Ale to asi patří k podzimu a sychravému počasí,“ řekl zpěvák skupiny Nebe Petr Harazin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám