Hlavní obsah

Michael Kocáb vydává desku s Ruppertem i Vladimírem 518

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontman Pražského výběru Michael Kocáb překvapil sólovým albem Abstract, kde se projevuje jeho záliba v elektronice i jazzové názvuky.

Foto: Warner Music

Michael Kocáb

Článek

Na albu hostují Matěj Ruppert, Natálie Kocábová, Radek Banga či Vladimír 518 a podle ukázek je žánrově velmi rozmanité. Sám Kocáb uvedl, že na něm pracoval deset let a považuje Abstract za jeden z hudebních vrcholů svého období stylové syntézy, kterému říká „abstract rock“.

„Album je vyjádřením mé rozervané skladatelské duše, která tenduje od jazzu k funku, od rocku k punku a od techna zpět ke klasické hudbě, kterou jsem vystudoval,“ řekl zpěvák a skladatel.

Foto: Warner Music

Deska Abstract

Z muzikantů se na něm podíleli i Glenn Proudfoot, Klaudius Kryšpín, František Kop, Miroslav Hloucal, Jan Jakubec, Richard Scheufler či Petr Kukovič a jinak Michael Kocáb „zaměstnal“ i své děti Davida, Michaela a Natálii.

Abstract tvoří devět songů s názvy Jako havran, Ruppert to vychytá, Já batohům nerozumím, Zvěřinec 518, Tatínku, co je to chaos?, Jan Hus, No tak mi to do kebule nandej, On Time, Mr. Paulicek! a Klement Gottwald.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám