Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Dospělý divák to vzdává, vedou animáky a komiksy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prvním místě žebříčku návštěvnosti domácích kin trůní momentálně americká akční fantasy Doctor Strange. A na druhém místě se honí malí Trollové.

Foto: Disney

Benedict Cumberbatch ve filmu Doctor Strange

Článek

Doctor Strange je komiksový akčňák o neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. Vypraví se na mystické místo Kamar-Taj, které je nejen chrámem uzdravení, ale i základnou pro „boj s temnými silami”.

Foto: Falcon

Lichožrouti

Animované Trolly (2. místo) ocení hlavně malí diváci. Skřítkové mají jedinou starost – jsou to Bergeni, kterým Trollové chutnají. Trollímu králi Peppymu se podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné vztekem. Bergenům se ale jednou podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat.

A animovaný film, tentokrát český, najdete i na třetím místě žebříčku. Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí. Malý lichožrout Hihlík musí ve filmu překonat strach, vylézt z okna a vydat se do světa hledat strejdu Padreho.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Doctor Strange43 204
2.12.Trollové38 911
3.2.Lichožrouti27 080
4.3.Bezva ženská na krku22 828
5.-Pohádky pro Emu18 383
6.4.Inferno8 876
7.31.Zúčtování8 477
8.5.Dítě Bridget Jonesové7 728
9.7.Dívka ve vlaku6 111
10.6.Sirotčinec slečny Pelegrinové pro podivné děti5 888

Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám