Hlavní obsah

Ostrava přiveze do Prahy to nejlepší ze Shakespeara

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shakespearova komedie Veselé paničky windsorské s Falstaffem populárního herce Jiřího Sedláčka odstartuje 6. listopadu v Divadle na Vinohradech sedmý ročník divadelní přehlídky Ostrava v Praze!!!

Foto: Pavel Gejduš

Ostravský HAPRDÁNS, neboli Hamlet, princ dánský, uprostřed herec a režisér Tomáš Jirman.

Článek

Ostravské divadelní scény představí od 6. do 28. listopadu během pěti večerů výběr z inscenací her Williama Shakespeara k letošnímu 400. výročí jeho úmrtí.

Další shakespearovský večer 10. listopadu v pražském jazz klubu Reduta bude patřit osobité úpravě Shakespearova Hamleta z pera divadelníka a pedagoga Ivana Vyskočila HAPRDÁNS. Méně známou verzi známého příběhu režíroval Tomáš Jirman a ujal se také jedné z rolí po boku Anny Cónové a Zuzany Kantorové.

Diváky i kritikou vysoce oceňovanou inscenaci málo uváděné Shakespearovy komedie Něco za něco o tom, že moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně, uvede 22. listopadu Komorní scéna Aréna v režii Ivana Krejčího  na scéně v pražské La Fabrice.

Závěr divadelní přehlídky pak slibuje šanci vidět pouhých deset dní po ostravské premiéře nové nastudování Shakespearovy tragédie Richard III. v překladu Jiřího Joska a v podání herců Divadla Petra Bezruče. Režie se ujala umělecká šéfka divadla Janka Ryšánek Schmiedt a v roli jednoho z nejpůsobivějších Shakespearových padouchů se objeví loňský držitel Thalie Lukáš Melník. Hrát se bude 28. listopadu v Divadle v Celetné.

Dětem i dospělým je určeno originální loutkářsko-činoherní ztvárnění dramatické romance Bouře 27. listopadu na scéně Divadla ABC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám