Hlavní obsah

Seriál o královně Alžbětě II. vzbudil mimořádný zájem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový seriál The Crown od americké internetové televize Netflix sbírá ve světě velmi dobré recenze. Výpravné kostýmní drama sleduje život britské královny Alžběty II.

Foto: Netflix

Claire Foyová jako královna

Článek

Konečně pořádné kostýmní drama, pochvalují si americké recenze. Podle listu The Hollywood Reporter by seriál měl patřit k favoritům při udílení cen za „herecké výkony a také ve spoustě technických kategorií.”

Vanity Fair uvádí, že jde o „majestátní úspěch, lákavý a snadno stravitelný”.  Možná udělá novou hvězdu i z mladé herečky Claire Foyové, která hraje královnu na začátku její vlády. Prince Philipa v desetidílné sérii ztvárnil Matt Smith. Ministerského předsedu Winstona Churchilla představuje John Lithgow, který je podle recenzí také skvělý.

Autorem série, která začíná na Netflixu v pátek, je Peter Morgan. Ten stál také za filmem Královna z roku 2006 a za divadelní hrou Audience - obě díla se zabývala královninými vztahy s politiky.

První řada seriálu se odehrává v letech 1952 až 1955. „Dynastické rodinné drama vyprávěné velmi rozmáchle,” dodává Vanity Fair a server The List obdivuje, že drahý seriál překypuje „nádherně udělanými a bujnými kostýmy a dekoracemi”. Může být sice „trochu staromódní”, ale přesto prý je „fascinujícím portrétem poválečné Británie, zrodu moderní monarchie”.

Reklama

Výběr článků

Načítám