Hlavní obsah

Purple Rain deluxe. Celý disk rarit má doprovodit Princův výběr hitů

Novinky, Stanislav Dvořák

Příští rok vyjde deluxe edice výběrovky Purple Rain s druhým diskem plným rarit, uvedla firma Warner Bros Records. Už v listopadu vyjde kompilace Prince 4Ever.

Foto: Warner Bros

Kompilace Prince4Ever

Článek

Například song Moonbeam Levels byl nahrán pro album 1999, ale nakonec nevyšel. Skladba založená spíše na pianu než kytaře vyjde příští měsíc na albu Prince 4Ever.

Reedice desky Purple Rain však přijde příští rok s celým diskem rarit. Projekt byl domluven s Princem nedlouho před jeho smrtí, uvedli Warner Bros. Očekává se, že tam mohou být oficiální verze písní jako Electric Intercourse, Father's Song, All Day, All Night and Possessed, které se šířily různými pirátskými cestami.

Existuje také delší verze slavné titulní hitovky Purple Rain, která měla na desce asi tři a půl minuty.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Zpěvák Prince na snímku z roku 2014.

Rozsáhlá kompilace Prince 4Ever moc rarit neslibuje, má obsahovat čtyřicet nejznámějších hitů jako When Doves Cry, Raspberry Beret, Little Red Corvette, Purple Rain a Kiss. Nic po roce 1996, kdy Prince skončil u Warnerů, se na ni nedostalo.

Hyperaktivní Prince po sobě ale zanechal mnohem více nevydané muziky. Na archívu se tak asi bude vydělávat ještě dlouhá léta. Natáčel několik studiových LP za rok, což firmám připadalo komerčně nevýhodné, proto se s nimi také Prince hádal a dlouho si vydával alba sám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám