Hlavní obsah

Obama je ve filmu. Už zase

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Barack Obama se stává filmovým hrdinou dříve, než dokončil své funkční období. Není profesionálním hercem jako Ronald Reagan, ale objevuje se jako polofiktivní - poloreálná postava už v druhém filmu.

Upoutávka na film BarryVideo: Netflix

 
Článek

V novém traileru k filmu Barry od ambiciózního internetového Netflixu vidíme mladého muže, jak se prochází po ulicích, po schodech Kolumbijské univerzity, čeká na metro, zajde do baru či přemýšlí na lavičce.

Z atmosféry videa lze trochu cítit, že jde o začátek osmdesátých let, kdy byl Barack Obama v prvním ročníku vysoké školy. Nezkušený prvák proniká do prostředí, seznamuje se s různými lidmi a snaží se udržovat vztahy s americkou matkou i keňským otcem.

Klip doprovází nahrávka Trouble od Copywrite, která má retro nádech, ale jedná se přitom o poměrně novou hudbu. Copywrite je 38letý hudebník z  nezávislé R scény. Pochází z Columbusu ve státě Ohio a byl členem formací jako MHz Legacy a The Weathermen.

Ani představitel Obamy není zatím žádná mainstreamová hvězda. Australský herec Devon Terrell řekl v jednom rozhovoru pro GQ, že pro něj bylo docela těžké už jen napodobit jeho americký přízvuk. Také neuměl hrát basket levou rukou.

Foto: IM Global

Obamovi ve filmu

„Muž, kterého vidíme teď, si vykračuje sebevědomě, vzpřímeně. Kdybyste se na něj podívali ve třiceti, byl jiný, a když si ho představíte v jednadvaceti, snaží se najít sám sebe, není tak sebejistý,” popsal herec zrod své postavy. Scénář k Barrymu napsal Adam Mansbach a režii měl na starosti Vikram Gándí. Na Netflixu má premiéru 16. prosince.

Obama se zatím nevyjádřil ani k prvnímu filmu o jeho mládí a seznámení s manželkou. Film režiséra Richarda Tannea Southside With You se odehrává trochu později, v roce 1989, kdy byl Obama právníkem v Chicagu. Tam se seznámil s kolegyní Michelle, později Obamovou. Na festivale Sundance se setkal s nadšeným přijetím kritiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám