Hlavní obsah

Rytíř Rod Stewart míří do Prahy

Právo, jaš

Britský zpěvák Rod Stewart je čerstvým držitelem rytířského titulu. Minulý týden mu ho v Buckinghamském paláci v Londýně předal britský princ William.

Foto: Jonathan Brady, ČTK/AP

Rod Stewart přebírá řád od prince Williama.

Článek

Stewart, který díky tomu nyní může používat titul sir, ho obdržel za přínos hudbě a charitě. Na slavnostním ceremoniálu umělce doprovázeli jeho třetí manželka Penny Lancaster a jejich synové Alastair a Aiden.

„Mluvili jsme o hudbě a on řekl: Je skvělé, že jste stále na scéně. A já jsem mu odpověděl: Musím, mám osm dětí. Blahopřál mi k dlouhé kariéře a já mu na to řekl, že jsem z toho opravdu šťastný. Škoda, že tam nemohli být a vidět to má máma s tátou,“ uvedl Stewart po setkání s princem.

Vyznamenaný umělec se představí již 7. listopadu v pražské O2 aréně. Stane se tak v rámci jeho turné k loňskému albu Another Country, ze kterého pocházejí mimo jiné singly Love Is, Please a Way Back Home.

Rod Stewart je na hudební scéně již od roku 1961. Během své kariéry působil v několika kapelách. V šedesátých letech minulého století se stal členem již nefungující formace The Jeff Beck Group, se kterou vydal alba Truth (1968) a Beck-Ola (1969). Známý je také z britské kapely Faces a jejích nahrávek First Step (1970), Long Player (1971), A Nod Is as Good As a Wink… To a Blind Horse (1971) a Ooh La La (1973). Na kontě má třicet studiových sólových alb.

Držitele Grammy či Brit Award uvedli v roce 1994 do Rock’n’rollové síně slávy jako sólového umělce a v roce 2012 mu vzdali stejnou čest i jako členovi zmíněných Faces.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám