Hlavní obsah

Das Filmfest začne Pozdravy z Fukušimy

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve středu začíná festival německojazyčných filmů Das Filmfest, který uvede asi 40 titulů. Zahájení v pražské Lucerně patří Pozdravům z Fukušimy.

Foto: www.gruesseausfukushima.de

Pozdravy z Fukušimy

Článek

V Praze probíhá festival do neděle 23. října a pak se přesune do Brna - v kinech Art a Scala bude němčina znít až do 3. listopadu.

Pozdravy z Fukušimy režisérky Doris Dörrie líčí setkání dvou zcela rozdílných žen, které se musí vyrovnat se svou minulostí. Měl premiéru na Berlinale 2016 a získal zároveň nominaci na Německou filmovou cenu.

Diváckým hitem bude patrně Toni Erdmann, nečekaně vtipná nemainstreamová komedie o starém učiteli, který se ze zoufalství vydá za dcerou kariéristkou, jež pracuje ve velké korporaci v Rumunsku. Navazování vztahů s chladnější ženou provází řada trapasů. Učitel si vymyslí ujeté alter ego (Toniho Erdmanna), aby s ní mohl mluvit.

Foto: Film Europe

Upoutávka na film Toni Erdmann

Drama 24 týdnů vypráví o ženě, která zjistí, že čeká dítě s Downovým syndromem a vážnou srdeční vadou a zvažuje, zda si jej navzdory obtížné lékařské prognóze ponechá, či ne. Odlehčení by měl nabídnout snímek To nás tedy dostalo nebo praštěný úlet Útok zombíků v kožených kalhotách s padacím mostem.

Své snímky osobně představí například držitel řady filmových ocenění, mj. Stříbrné nymfy Monaka, British Academy Award a Zlaté Romy, režisér Dieter Berner (Egon Schiele), rakouský filmař Daniel Hoesl (WINWIN), jehož debut měl premiéru na filmovém festivalu Sundance, nebo švýcarský režisér Mano Khalil (Vlaštovka), který část svých studií absolvoval i na pražské FAMU.

Více naleznete na www.dasfilmfest.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám