Hlavní obsah

Před Vánocemi vstoupí do kin Anděl Páně 2

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých jedenáct let trvalo režisérovi Jiřímu Strachovi, než se odvážil pustit do pokračování Anděla Páně. Čekal prý, až mu napíšou „neprůstřelný scénář“. Premiéra se plánuje na 1. prosince.

Anděl Páně 2Video: Falcon

 
Článek

V hlavních rolích se vrátí Ivan Trojan a Jiří Dvořák, v dalších se objeví např. Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes, Pavel Liška, Stanislav Majer, Marek Taclík, Vojta Dyk, Marián Labuda, Jiří Bartoška, Klára Issová, Lucie Bílá, Gabriela Osvaldová, Martin Huba, Jiřina Bohdalová nebo Veronika Žilková.

Foto: Marlene Film Production / Česká televize

Jiří Dvořák

„Chtěl jsem, když už se do toho pustíme, aby scénář byl neprůstřelný, a jestli nebude neprůstřelný, tak žádná dvojka prostě nebude,“ řekl Jiří Strach.

„Marek Epstein přišel s nápadem, aby Pán Bůh poslal ty dva na zem, ale bez převleků. Řekl jsem mu: Marku, to nebude fungovat, vždyť ten vtip je právě v tom, že lidi nevědí, že je to čert a anděl. A Marek mi na to odpověděl geniální větou: Jeden den v roce to jde! Ty jo! A já věděl, že v ruce drží komedii jako víno. A to byl spouštěcí impuls pro to, abychom celou věc rozjeli.“

Foto: Marlene Film Production / Česká televize

Vojtěch Dyk

Kvůli tahanici anděla Petronela a čerta Uriáše se jablko ze stromu Poznání zakutálí na Zemi. Petronel s Uriášem se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše.

Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka je otevřená. Petronela s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví to, co má skutečnou cenu.

Reklama

Výběr článků

Načítám