Hlavní obsah

Soudce A. K. je zpět. Švehlík točí druhou řadu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oceňovaný seriál České televize Život a doba soudce A. K. se vrátí na obrazovky. Druhá řada se právě začala natáčet.

Foto: Česká televize

David Švehlík

Článek

Po Mattonim si populární herec David Švehlík opět vyzkouší talár soudce. O režii se podělí Robert Sedláček, Bohdan Sláma, Radim Špaček a Petr Marek.

Soudce A. K. je nyní o trochu starší a už nebude soudit rodinné hádky a rozvody, ale skutečné zločince. V příbězích zůstává jeho matka (Daniela Kolářová) a kamarád z dětství Igor (Marek Daniel) a navíc do děje výrazně zasáhne soudcova osmiletá dcera (Daniela Byrtusová).

Foto: Česká televize

David Švehlík a Marek Daniel

„Soudní síň bude i v druhé řadě tvořit těžiště příběhů, ale přineseme daleko více exteriérů. Divák bude mít navíc možnost sledovat reálný průběh ústředního kriminálního případu a porovnat tak skutečnost s fikcí, kterou u soudu účelově používají obě strany – obhájci i žalobci,“ vysvětlil kreativní producent Jan Lekeš, v jehož tvůrčí producentské skupině seriál vzniká.

„I v druhé řadě půjde o komorní přemýšlení v soudní síni a trápení se soudce nad verdiktem,“ popsal režisér Robert Sedláček a pokračuje: „Zajímavé je, že divák bude vždy vědět, co se stalo – co kdo udělal a jak se zločin stal. Ale postupně bude mít možnost sledovat, jak se jasný čin rozmělní v něco nejistého a jak chudák soudce bude muset složitě rozhodnout.“

„Dvojky bývají většinou slabší než jedničky. Jsou ale výjimky. Věřím, že druhá řada A. K. k nim patří. Trestní kauzy jsou dramatičtější, akčnější, stejně jako linky hlavních postav. Doufám, že každá epizoda minimálně donutí diváky zamyslet se. A jediná miska brambůrků či oříšků nezůstane při jejich sledování plná,“ slibuje scenárista Zdeněk Zapletal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám