Hlavní obsah

Tomáš Klus vydává nový singl Dobré ráno

Písničkář Tomáš Klus představuje exkluzivně na Novinkách nový singl Dobré ráno. Právě se vrátil na koncertní pódia díky Recyklus Tour.

Tomáš Klus: Dobré ránoVideo: 2MEDIA

 
Článek

Dobré ráno je předzvěstí výběrové desky, jež vyjde před Vánocemi. „Singl Dobré ráno je připomínkou každodenního stereotypu, který asi všichni známe z ranních tramvají a metra, z výhledů z okýnek aut v zácpách a ze střetů nedospalých pohledů v ulicích, které oplývají určitou poetikou… Onu monotónnost a zaběhlost těchto ranních “procesů” si beru na paškál, protože mě takové apatické ranní starty vlastně mrzí,“ říká Tomáš Klus.

Již tento pátek se Tomáš Klus vrátil na koncertní pódia. Turné zahájil koncertem v Havlíčkově Brodě, pokračovat bude v dalších čtrnácti českých a slovenských městech. „Nejvíc se těším na živou hudbu pro živé publikum,” říká Tomáš Klus. „Rádi bychom v rámci Recyklus Tour nahráli pět koncertů, abychom měli z čeho vybírat. Kouzlo živého záznamu totiž spočívá i v tom, že na desce může ”uvíznout” i něco zcela nečekaného,“ dodává.

Leitmotivem Recyklus Tour je, jak ostatně předznamenává název, recyklování. Poznamená nejenom to, že starší písničky znovu ožijí v novém aranžmá, ale i výtvarnou podobu hlavní stage a foyer. Výtvarná koncepce Recyklus Tour je dílem nadané výtvarnice Veroniky Richterové, zakladatelky uměleckého stylu nazývaného PET-art, a také mladé talentované ilustrátorky a animátorky Elišky Podzimkové, známé např. díky jejímu instagramovému projektu @animatenNY nebo projektu Dokreslené Česko.

Všechny podrobnosti o koncertech najdete na tomasklus.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám