Hlavní obsah

Jaromír Nohavica se sešel v písni i ve filmu s Peterem Cmorikem

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na severní Moravě probíhá natáčení nového filmu Muzzikanti. Jeho producenti díky němu nachystali i několik hudebních lahůdek nejenom pro filmové diváky, ale také pro posluchače. Mimo jiné se jim podařilo spojit písničkáře Jaromíra Nohavicu a slovenského zpěváka Petera Cmorika.

Foto: Petarda Production

Peter Cmorik (vlevo) a Jaromír Nohavica (v popředí) při natáčení filmu Muzzikanti.

Článek

Slovenský umělec, který je jako zpěvák znám příznačným rockovým chraplákem, a český písničkář se zavřeli do studia a tam vytvořili jednu ze zásadních písní nového filmu. Jmenuje se Kříž svůj neseme, hudbu napsal Cmorik, text Nohavica a Petr Šiška. Je poctou všem muzikantům, kteří už nejsou mezi námi, ale díky svým písním stále žijí v srdcích fanoušků.

Vzhledem k tomu, že jde o první z dvacítky autorských písní, které se objeví 11. listopadu na albu Muzzikanti, slibují producenti i videoklip, jenž nabídne první ochutnávku z filmu. Premiéra klipu písně Kříž svůj neseme je naplánována na pátek 30. září.

Na uvedeném albu písniček z filmu Muzzikanti budou zpívat i Marta Jandová, Markéta Konvičková, Pavel Callta, Albert Černý, Roman Izaiáš, Kollárovci, Martin Dejdar a mnoho dalších. Premiéra filmu je naplánována na únor 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám