Hlavní obsah

Jak diváky chytly televizní premiéry

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize, Nova a Prima nabídly koncem srpna a začátkem září divákům premiéry svých nových pořadů a seriálů. Po dvou až třech týdnech vysílání ukazuje měření sledovanosti společnosti ATO-Nielsen Admosphere, že nejstabilnější diváckou obec získal krimiseriál Rapl na ČT 1 s Hynkem Čermákem v hlavní roli (každé pondělí 1,3 mil. diváků) a druhá řada zábavné imitátorské soutěže Tvoje tvář má známý hlas na Nově (každou neděli 1,4 mil. diváků).

Foto: archív ČT

David Švehlík a Tatiana Vilhelmová v historickém seriálu České televize Já, Mattoni

Článek

Věrné diváky si drží i nedělní druhá řada seriálu Doktor Martin na ČT 1 s protagonistou Miroslavem Donutilem (okolo miliónu diváků, uplynulou neděli dokonce 1,2 mil.). Své publikum však zřejmě stále hledá páteční historický seriál Já, Mattoni na ČT 1. Jeho premiéru viděl 2. září milión diváků, pak šla sledovanost mírně dolů (svou roli pravděpodobně sehrálo neobvykle teplé počasí) a minulý pátek sledovanost opět stoupla. Dívalo se 947 tisíc lidí.

Prima manévrovala

Prima poslala divákům premiéru krimiseriálu Mordparta hodně brzo, již v poslední prázdninovou neděli 28. srpna. Tehdy se dívalo 993 tisíc lidí, sledovanost však po třech týdnech mírně klesá, poslední neděli se dívalo 730 tisíc diváků. Nastoupila nedělní konkurence zábavy na Nově a seriálu na ČT 1. Mladší diváci dávají pravděpodobně přednost zábavné imitátorské show, diváci zralejší věku vyhledávají spíše seriál s Donutilem.

Reality show Pevnost Boyard, kterou po letech vzkřísila a českými celebritami opatřila televize Prima, dala stanici zabrat ve smyslu kam s ní. Původně ji chtěla vysílat v pátek večer, ale na poslední chvíli ji stáhla z programu a přehodila na sobotu. Zvědavost přitáhla při premiéře 3. září k obrazovce 1,3 mil. diváků. Poté sledovanost klesala, minulou sobotu se dívalo 964 tisíc diváků. Přesto drží Boyard první příčku sobotní televizní sledovanosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám