Hlavní obsah

Nová alba: Richard Müller, Nick Cave i Jan Spálený

Právo, Jaroslav Špulák

Sklizeň velmi zajímavých alb pokračuje i v tomto týdnu. Znamená to, že se blíží vánoční období, kdy se vydavatelé předhánějí ve vydávání velmi zajímavých titulů a výrazných jmen. Skvělá je nová deska Richarda Müllera, stejně tak například kolekce Nicka Cave a jeho kapely The Bad Seeds.

Článek

Richard Müller: 55

Foto: Universal Music

Nová alba

Ke svým pětapadesátým narozeninám vydal slovenský zpěvák Richard Müller album nových písniček. Jejich autorem jsou skladatel Ondřej Brzobohatý a textař Peter Uličný. Pokračují v té nejlepší tradici Müllerovy tvorby.

Nick Cave & The Bad Seeds: Skeleton Tree

Foto: Bad Seed Ltd.

Nová alba

Očekávané album australského umělce nazvané Skeleton Tree doprovází dokument. Nick Cave se na něm mimo jiné vyjadřuje ke ztrátě svého syna. Kolekce je temná, chladná, atmosféra je ale po umělecké stránce lákavá.

Jiří Suchý: Zlatá kolekce

Foto: Supraphon

Nová alba

Zlatá kolekce je malým příspěvkem k oslavě básníka, textaře, skladatele, spisovatele, zpěváka, herce, hudebníka, grafika, režiséra, tvůrce divadla Semafor Jiřího Suchého. Je to muž, který zásadně ovlivnil vývoj moderní české populární hudby a divadla malých forem.

Jan Spálený: Terčino Milé údolí - Live

Foto: Warner Music

Nová alba

Vychází záznam koncertu tria Jana Spáleného, který se odehrál na začátku léta na tvrzi Cuknštejn ležící v Terčině údolí u Nových Hradů v jižních Čechách. Jan Spálený Trio pomyslně navazuje na předchozí živý záznam Panenko skákavá natočený ve Skokách u Žlutic (2012).

M.I.A.: Aim

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album zpěvačky a raperky, která si říká M.I.A. nabízí hip-hopové pasáže, které střídají zpívané. Také se na desce objevuje atmosféra muzikálových melodií. V textech jsou některé písně společensky kritické, jak to M.I.A. často dělává.

KT Tunstall: KIN

Foto: Universal Music

Nová alba

Skotská zpěvačka a autorka KT Tunstall přichází již se svým šestým albem. Tentokrát se na něm vydává vstříc vlastní představě popu. Umí napsat dobré melodie, její pojetí nicméně dýchá určitou nezávislostí.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám