Hlavní obsah

Dornan se od erotiky propracoval přes Heydricha až k Robinu Hoodovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý herec Jamie Dornan se nejdříve snažil dostat do povědomí díky adaptaci moderního románu pro služky Padesát odstínů šedi. Teď potřebuje dokázat, že je i seriózní herec. K tomu se mu hodil historický Anthropoid o atentátu na Heydricha a nyní snad i velkorozpočtový Robin Hood.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamie Dornan

Článek

Hlavní roli Robina mu nedají, tu si zajistil Taron Egerton. Dornan jedná o roli Willa Scarletta, člena jeho bandy, který je nejlepší v boji s mečem. Eve Hewsonová si zahraje sličnou Marianu a v rámci současné vlny politické korektnosti v Hollywoodu hraje Malého Johna černý herec a muzikant Jamie Foxx.

Foto: Columbia Pictures

Jamie Foxx (z filmu Útok na Bílý dům)

Režie se ujme Otto Bathurst a natáčet by se mělo příští rok v Maďarsku a Chorvatsku. Jaký přístup k látce zvolí, není známo, jisté je jen to, že o historicky přesný realismus tu nepůjde.

Robin Hood je látka ve filmu tolikrát opakovaná, že bude těžké přijít s něčím zajímavým. Už v roce 1922 se ujali Robina v Hollywoodu a v roce 1935 natočili poprvé animovaného zbojníka Britové. Poté následovala řada filmů, televizních seriálů a parodií.

Reklama

Výběr článků

Načítám