Hlavní obsah

Živelná Cessnova kapela se vrací z baru na konci světa do ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do ČR se vrací možná nejživelnější post-country, country-punková nebo chcete-li country-punk-gospelová kapela na světě. Slim Cessna’s Auto Club z coloradského Denveru se od posledního, nadšeně přijatého vystoupení na ostravských Colours rozrostla o spoluhráčku a vydala novou desku.

Slim Cessna's Auto Club

Článek

Bývají označováni za kapelu z baru na konci světa a jejich hudba jako soundtrack k románům Cormaka McCarthyho a Williama Faulknera. Oni sami se ale nálepkování brání.

„Ta hudba je nezávislá, dokonce nepatříme ani do takzvaného světa alternativního country. Máme svoji cestu,“ řekl Cessna Novinkám před dvěma lety po vystoupení v Ostravě a o koncertech kapely poznamenal: „Jde nám jenom o to pořádně to nakopnout“.

To se jim daří při každém vystoupení, na nichž znějí lépe než z desek, takže když si třeba naposledy v Ostravě zpěvák během vystoupení klekl mezi lidi, poklekla s ním spontánně třetina rozjařených posluchačů ve festivalovém stanu.

Muzikanti stojí na scéně přes 30 let a jejich zhudebněné příběhy od Skalistých hor s příměsí ironie a kázání si vysloužily pozornost legend Johnnyho Cashe a Jella Biafry.

Soudě z ukázek a prvního singlu z nové desky Desatera podle Autoklubu Slima Cessny, je patrné, že skupina svůj zvuk, v němž se občas mísí třeba i vazbící banjo, nezměnila. Rozrostla se ale o spoluhráčku Rebekku Veru, která už hrála v klidnější odnoži Slimovy kapely Denver Broncos UK, kromě jiného na violoncello.

Na koncert autoklubu se mohou těšit nejen lidé v Praze, ale i v Brně. Koncert v pražském Lucerna Music Baru se uskuteční 22. září, do Brna kapela zavítá v neděli 25. září, zahraje v Kabinetu Múz.

V obou případech vystoupí v roli předskokana formace Tomáše Paluchy, která je výrazovým spřízněncem Cessnova autoklubu a také nedávno vydala pod taktovkou zkušeného producenta Ondřeje Ježka nové album.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám