Hlavní obsah

Do Kalichu vtrhnou hity Elvise Presleyho

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výbušné hity Elvise Presleyho v současných hudebních aranžích, romantického hrdinu a rozpohybovanou režii a scénografii Šimona Cabana – to vše nabízí muzikál Srdcový král, který bude mít 21. září českou premiéru v pražském Divadle Kalich.

Foto: Richard Kocourek

Muzikál Srdcový král v Kalichu.

Článek

Po Pomádě a Horečce sobotní noci přichází Kalich s dalším rokenrolovým muzikálem All Shook Up, jenž měl premiéru v roce 2004 v Goodspeed Musicals, krátce nato v Chicagu, kde získal finální podobu, a v roce 2005 na Broadwayi. Libreto napsal broadwayský dramatik Joe di Pietro a inspiroval se při tom volně Shakespearovou komedií Večer tříkrálový. Motorkář, kytarista a lamač dívčích srdcí Chad vtrhne do života ospalého amerického městečka a v životě jeho obyvatel způsobí radikální převrat.

Muzikál byl uveden v celém světě, jeho česká verze v překladu Adama Nováka je první kompletní v národním jazyce. Režisér Šimon Caban s choreografkou Petrou Parvoničovou vytvořil dynamickou show s jemným nadhledem.

Do role Chada obsadil Jana Kříže, jehož alternuje Přemysl Pálek, v dalších rolích se představí Petra Tenorová, Petra Kosková, Petr Vondráček, Zbyněk Fric, Marie Křížová a další herci a tanečníci.

„Nemohli bychom si dovolit licenci na herecky tak náročný titul, kdybych nevěděl, že v Divadle Kalich dáme pro Srdcového krále dohromady prvotřídní obsazení mladých talentů, kteří si poradí s nelehkou kombinací komediálního žánru a všestranného muzikálového herectví,“ slibuje producent a ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám