Hlavní obsah

Nová alba: Beatles, Hana Zagorová, Lenny a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden je co do nových alb nesmírně pestrý. Beatles se připomínají záznamem ze tří živáků ze šedesátých let, Hana Zagorová nabízí album, které si darovala k životnímu jubileu, a Lenny potvrzuje, že je nesporně zajímavým zjevením české a snad i evropské scény.

Článek

The Beatles: Live At The Hollywood Bowl

Foto: Universal Music

Nová alba

Vychází reedice živáku, který se poprvé na trhu objevil v roce 1977. Jde o záznam ze tří vyprodaných koncertů v losangeleském Hollywood Bowl, které kapela absolvovala v letech 1964 a 1965.

Hana Zagorová: O Lásce

Foto: Supraphon

Nová alba

Nové album si zpěvačka Hana Zagorová nadělila ke svým sedmdesátinám. Sešly se jí na něm písničky od pestrého spektra autorů, mnohdy o dvě generace mladších, než je ona sama. Přitom ve výsledku deska drží pohromadě, což je dáno její charakteristickou barvou hlasu.

Lenny: Hearts

Foto: Universal Music

Nová alba

Čekání se vyplatilo. Česká zpěvačka Lenny vydala debutové album, které je hudebně pestré, aranžérsky nápadité a zvukově zajímavé. Většina písniček v sobě nese jasnou stopu ženského elementu, jiné jsou třeba o vztazích. Nechybí samozřejmě zpěvaččin charakteristický chraplák.

Tichá dohoda: Achtung 30!

Foto: Pop Dissident Records

Nová alba

Pražská skupina Tichá dohoda vydává v albové podobě původně stejnojmenný demosnímek z letošní zimy. Třicet let kapely na něm připomínají tři novinky a čtyři koncertní záznamy slavných písniček z minulosti formace. Zpěvu se ujala Zuzana Vintrová.

Bastille: Wild World

Foto: Universal Music

Nová alba

Tři roky po úspěšné prvotině přichází britská skupina Bastille se svým druhým albem. Navazuje na něm na své rázné indiepopové znění, tentokrát s bohatšími aranžemi. Kolekce přináší čtrnáct skladeb. Pokořit ale úspěch debutu pro ni nejspíš bude těžké.

Broods: Conscious

Foto: Universal Music

Nová alba

Broods je elektropové duo z Nového Zélandu, které přichází se svým druhým albem. U protinožců si vede kolekce v tamních hitparádách výborně, obsadila čelní pozice. Do Evropy se kapela pozvolna dostává. Z jejího zvuku zní nicméně trochu chlad.

Meat Loaf: Braver Than We Are

Foto: Universal Music

Nová alba

Pět let trvalo, než se americký zpěvák Meat Loaf dobral nového počinu. Autorem všech písniček na desce je Jim Steinman, který se pohybuje mimo jiné i v oblasti scénické hudby. Právě ta je pro písně na novince Meat Loafa výrazně charakteristická. Mocný zpěvákův hlas jim pak dává patřičné rozmáchlosti.

Lindsey Stirling: Brave Enough

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká houslistka Lindsey Stirling vydala své třetí studiové album Brave Enough. Jeho posláním je mínění umělkyně, že by lidé měli najít dost odvahy dělat to, po čem touží. První březnový den příštího roku vystoupí v pražském Foru Karlín.

Madeleine Peyroux: Secular Hymns

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká zpěvačka Madeleine Peyroux, jež ve své kariéře nejvíce čerpá z jazzu a blues, přichází se svým dalším albem. Jsou na něm písničky od různých autorů, fazónu jim dává podmanivý přednes.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám