Hlavní obsah

Filmové premiéry: Prázdniny v Provence, Dítě Bridget Jonesové, Ve jménu krve

Právo, Věra Míšková

Herecká trojice Vojtěch Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek prodlouží divákům letní sezónu a prázdniny v komedii Prázdniny v Provence. Do kin jde soutěžní film karlovarského festivalu Vlk z Královských Vinohrad. Potřetí se na plátna kin vrací největší průšvihářka všech dob, Bridget Jonesová. Mel Gibson se ve filmu Ve jménu krve představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu Hells Angel Johna Linka. Akční thriller Mechanik zabiják má podtitul Vzkříšení.

Upoutávka na film Prázdniny v Provence

 
Článek

Prázdniny v Provence

Tři kamarádi - zapřisáhlý hulič marihuany, hláškující lidový filosof a nesmělý basák - jsou členy jedné kapely. Z minuty na minutu se rozhodnou utéct z koloběhu práce a před svou přísnou manažerkou do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají nečekanou volnost a potkávají místní postavičky ospalého přímořského městečka, včetně krásné dívky, která umí lámat srdce.

Prázdniny v provence, ČR 2016, komedie, 95 min.  Režie: Vladimír Michálek, hrají: Vojtěch Kotek, Jakub Prachař, Kryštof Hádek, Denisa Pfauserová a další

Dítě Bridget Jonesové

Upoutávka na film Dítě Bridget JonesovéVideo: CinemArt

Bridget v doprovodu kolegyně navštíví hudební festival a vyspí se v jeho průběhu s pohledným cizincem. A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska Mark Darcy nerezaví, je na malér zaděláno. Darcy i úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack se sice k situaci postaví jako praví chlapi, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je jen padesátiprocentní.

Dítě Bridget Jonesové, Velká Británie/Francie/USA, 2016, 123 min., režie: Sharon Maguire, hrají: Renée Zellwegerová, Colin Firth, Patrick Dempsey, Emma Thomsponová a další.

Ve jménu krve

Upoutávka na film Ve jménu krve

Johna Linka právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otci, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém...

Ve jménu krve, USA 2016, thriller, 88 min., režie: Jean-Francois Richet, hrají: Mel Gibson, Erin Moriarty a další.

Mechanik zabiják: Vzkříšení

Upoutávka na film Mechanik zabiják: Vzkříšení

Arthur Bishop si myslel, že už svou vražednou minulost hodil za hlavu. Když jeho největší protivník unese lásku jeho života, je donucen cestovat po celém světě, uskutečnit tři zdánlivě nemožné atentáty a dělat to, co umí nejlépe - provést vše tak, aby to vypadalo jako nehoda.

Mechanik zabiják: Vzkříšení, USA 2016, akční thriller, 98 min., režie: Dennis Gansel, hrají: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Joones a další.

Vlk z Královských Vinohrad

Upoutávka na film Vlk z Královských Vinohrad

Po premiéře na letošním Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary, kde se zúčastnil hlavní soutěže, vstupuje do kin poslední film režiséra a filmového mága Jana Němce Vlk z královských Vinohrad. Vychází z autorovy publikace Nepodávej ruku číšníkovi a pozoruje jeho životní příběhy od šedesátých let do současnosti.

Vlk z Královských Vinohrad ČR 2016, autobiografický, 68 min., režie: Jan Němec, hrají: Jiří Mádl, Karel Roden a další.

Beatles The: Eight Days a Week

Upoutávka na film The Beatles - Eight days a week

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - The Beatles. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivně rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry.

Beatles The: Eight Days a Week, VB/USA 2016, dokument, režie: Ron Howard

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám