Hlavní obsah

Old’s Cool 2016 je mezigenerační přehlídka designu a módy

Právo, šíd

Čtvrtý ročník mezigeneračního festivalu designu, módy i fotografie Old’s Cool 2016 proběhne od 21. září do 6. října v Praze, Olomouci a Brně. Vznikl mimo jiné i díky aktivitám novinářky a kurátorky Veroniky Ruppert.

Foto: Jan Šída, Právo

Kurátorka Veronika Ruppert (vlevo) a fotografka Bet Orten.

Článek

První akcí, která celou přehlídku otevřela, byla prezentace velkoformátových fotografií Bet Orten, držitelky ocenění Czech Grand Design 2013 v kategorii Fotograf roku, nazvaná Slow Up. Na pražském Rašínově nábřeží je vystaveno šest děl, na každém z nich je vyobrazena dvojice modelek dvou generací. Modely dodali návrháři Jakub Polanka, Hana Frišonsová, Daniela Pešková nebo Filip Jakab. Výstava trvá do 27. září.

Program Old’s Cool 2016 zahrnuje výstavy, besedy, workshopy či divadla. V pražském Veletržním paláci proběhne 24. září módní přehlídka modelů výše uvedených designerů a módních studií. Jako jedna z modelek se představí také zpěvačka Sára Vondrášková alias Never Sol (je i na jedné z velkoformátových fotografií), která celý večer doprovodí hudební produkcí společně se souborem Elpida. Přehlídku uvidí také 1. října v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám