Hlavní obsah

Ceny MTV ovládla Beyoncé

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Beyoncé ovládla letošní udílení cen MTV Video Music Awards. Získala osm prvenství, mezi nimi bylo i to v prestižní kategorii Videoklip roku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Beyoncé doprovodila na udílení cen MTV její dceraVideo: AP

 
Článek

Beyoncé byla před slavnostním vyhlášením, jež se uskutečnilo v noci z neděle na pondělí našeho času v newyorské Madison Square Garden, s jedenácti nominacemi favoritkou. Nakonec svou pozici potvrdila, když díky videoklipu k písničce Formation brala ceny za nejlepší klip, popový klip, režii, kameru, choreografii i střih. Za klip k písni Hold Up získala cenu pro nejlepší klip zpěvačky a odnesla si ocenění za klip k písničce Lemonade.

Během celé své kariéry už Beyoncé získala 21 MTV Video Music Awards a dostala se tak v historickém žebříčku před Madonnu, která má po posledním ceremoniálu o jednu méně.

Cena za hiphopové video dostal kanadský rapper Drake za klip k písni Hotline Bling, nejlepším mužským videoklipem se stal This Is What You Came For od Calvina Harrise, v němž vystupuje zpěvačka Rihanna. Ta si odnesla cenu Michaela Jacksona, která patří umělci s novátorským přístupem k tvorbě videoklipů. Nejlepší rockový klip nahrála kapela Twenty One Pilots (Heathens). Smůlu měla britská zpěvačka Adele, která neproměnila ani jednu z osmi nominací.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Rihanna na ceremoniálu uspěla také.

Na ceremoniálu v hudebním programu vystoupily Beyoncé, Rihanna, Britney Spearsová nebo v duetu Ariana Grande a Nicki Minaj.

Ceny televize MTV za hudební videa se udělují od roku 1984. Fanoušci hlasují přes internet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám