Hlavní obsah

Startuje Výprava, turné tří neortodoxních hudebníků

Právo, kul, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kostele kladrubského kláštera začne v pátek v 19 hodin turné nazvané Výprava 2016. Na jednom pódiu se při něm setkají hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal, hráč na obří gongy Bear Love a hráč na navažské flétny Andrew Begay.

Foto: archív Výpravy - Zdeněk Zrust

Účastníci Výpravy, zleva Ondřej Smeykal, Andrew Begay a Bear Love

Článek

Jde již o pátý ročník koncertní série, která si pro místa vystoupení zásadně vybírá velice zajímavé prostory. V neděli 28. srpna se koncert uskuteční v nedostavěném chrámu v Panenském Týnci, 31. srpna v kostele Na Václavce v Praze, 1. září v bazilice Navštívení Panny Marie v Hejnicích, o den později v zámecké barokní kapli v Pacově, 3. září v kostele sv. Jana Nepomuckého v Kutné Hoře.

Ve dnech 4. až 6. září budou muzikanti vystupovat v kostele sv. Michala ve Znojmě, 15. září ve Vidově, 16. září v kostele Narození Panny Marie ve Starém Bohumíně, o den později v kostele sv. Josefa ve Fulneku a poslední koncert se odehraje 18. září v areálu zámku Velké Losiny.

„Výprava není primárně hudební vystoupení. Je to formát, kterému se říká sound journey. Jedná se o práci se zvukem, jsou to takové zvukové abstraktní akvarely,“ vysvětluje ještě Ondřej Smeykal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám