Hlavní obsah

Nové knihy: Desjoursová, Rowlandová, Hemingwayová a Klodová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále ještě letní novinky nabízejí příběhy zraněných duší, historické detektivky, knihu pořízenou autistickým chlapcem i vzpomínky Hemingwayovy vnučky. A samozřejmě audioknihu i pořádný komiksový nářez.

Článek

Ingrid Desjoursová:

Její život v očích panenky

Nové knihy

Dvě zraněné duše. Potížista, cynik a misogyn Marc je po vážné nehodě přidělen k mravnostní policii. Při vyšetřování jednoho případu potkává jemnou dívku Barbaru. Ta se stará o slepou matku, svůj život zasvětila péči o nerudnou, zahořklou ženu, která jí oplácí jen výčitkami...

Host, přeložil Petr Christov, 288 stran, 299 Kč

Laura Joh Rowlandová:

Vějíř s kosatci

Nové knihy

Jsme v Japonsku, píše se rok 1709. Šógun je starý a nemocný. Sano Ičiró, kdysi druhý muž ve státě, je dvorskými intrikami zbaven vysokého úřadu a degradován na obyčejného policistu městské hlídky. Někdo se však pokusí zavraždit šóguna a Sano se opět ocitá v centru dění.

Metafora, přeložil Viktor Faktor, 356 stran, 349 Kč

Sigrid Undsetová:

Kristina Vavřincova

Nové knihy

Příběh velké tragické lásky a duchovní pouti, který je zasazen do Norska 14. století. Pro lásku k okouzlujícímu, ale neukázněnému Erlendovi zemanská dcera zhřeší proti tehdejším společenským a mravním zákonům a navzdory vůli milovaného otce se posléze provdá.

Radioservis, čte Hana Kofránková, CD a mp3, 8:54 hodin

Naoki Higašida:

A proto skáču

Nové knihy

Mladý spisovatel, básník a bloger z Japonska trpí tak silnou formou autismu, že nedokáže mluvit. Jeho vidění světa je však neuvěřitelně bohaté, citlivé a inteligentní. Dokázal to v bestselleru, který ve svých třinácti „sepsal“ metodou ukazování znaků na papírové matrici.

Paseka a Pasparta, přeložila Anna Křivánková, 172 stran, 229 Kč

Lajla Rolstadová:

Vlčí ostrov

Nové knihy

Lékař jí říkal, že musí brát léky a vést předvídatelný život. Autorka se však rozhodne pro opak – žít nezávisle na cizí pomoci i na lécích. Odlétá do Kanady a následující měsíce tráví uprostřed divočiny nebo na cestách, mezi lidmi dobrovolně žijícími na okraji společnosti.

Kniha Zlín, přeložila Daniela Mrázková, 242 stran, 349 Kč, e-kniha 179 Kč

Mariel Hemingwayová:

Neviditelná dívka

Nové knihy

Vnučka Ernsta Hemingwaye popisuje dětství a mládí prožité v rodině, jejíž členové byli sice obdařeni nadáním a slávou, poznamenaly je však i deprese, alkoholismus, schizofrenie, rakovina a sebevraždy. Přesvědčuje rovněž, že rodinné prokletí lze překonat.

Portál, přeložila Kateřina Pietrasová, 104 stran, 199 Kč

Lenka Klodová:

Nahé situace

Nové knihy

Publikace se pokouší rozšířit rejstřík přemýšlení nad významy lidské nahoty, ať již v její fyzické, nebo v její obrazové podobě. Čtenář se seznámí s více než čtyřiceti uměleckými díly autorky, ať již ve formě záznamu z performance, fotografie nebo pedagogického projektu.

Host, 140 stran, 229 Kč

Xochi Balfourová:

Přirozeně

Nové knihy

Pokud jste někdy pocítili, jak se vás zmocňuje stres života 21. století, zkuste se vydat novou cestou. Autorka ukazuje, jak lze naslouchat vlastnímu tělu, zpomalit a bez drastických očistných kúr či diet nalézt vyrovnanější a celistvější způsob života.

Jota, přeložila Monika Vitinová, 256 stran, 398 Kč

Joe Hill, Gabriel Rodriguez:

Zámek a klíč

Nové knihy

Kompletní komiksový příběh rodiny Zámkových, kteří se po tragické smrti otce stěhují na záhadnou usedlost Klíčov, kde mrtví intrikují proti živým a rodina vede zoufalý boj proti přesile, obklopena světem, kde se sama noc stává jejím nepřítelem.

Comics Centrum, přeložil Jan Kantůrek, 6 dílů, 1008 stran, 2599 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám