Hlavní obsah

Tvůrce Temného případu pracuje s Robertem Downeym Jr. na krimi sérii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádně slibný projekt, který se nachází v rané fázi, vyčmuchal americký magazín Variety. Elitní televizní tvůrce Nic Pizzolatto (Temný případ) prý chce točit pro HBO „něco ve stylu Perryho Masona“ s hercem Robertem Downeym Jr.

Článek

Kombinace Pizzolatto-HBO-Downey zní jako splněný sen televizních fajnšmekrů. Oficiálně to nechce nikdo komentovat – jako vždy, když jde o zatím nepodepsané smlouvy. Samotný Temný případ se podle Variety pořád potácí v nejistotě, možná bude další řada, možná ne.

Scénář nového projektu má souviset s Perrym Masonem, což je téma, které se Downeymu Jr. už léta líbí. Toužil po natočení celovečerního filmu u Warnerů, ale když teď projekt převzala HBO, jde zřejmě o seriál.

Foto: Profimedia.cz

Nic Pizzolatto, tvůrce Temného případu

Perry Mason byla americká seriálová pohádka, která se točila už v padesátých letech. Hlavní postavou je čestný a obětavý právník, kterému nešlo o zisk. Místo aby se věnoval obcházení zákonů jako kolegové, pomáhal falešně obviněným. Později se Perry dočkal ještě mnoha remaků.

Downey Jr. sice pro televizi moc nepracoval (drobný flirt s Ally McBealovou se nedá považovat za televizní kariéru), ale teď se jako mnohá slavná hollywoodská jména snaží do televize vrátit, a nejen jako herec, ale také jako producent.

Nový projekt se pro televizi perfektně hodí. Právní dramata ostatně v kinech většinou moc nevydělají a televize, včetně internetových, ve světě prožívají kvalitativní vzestup, který jsme neviděli desítky let. Špičkoví scenáristé, režiséři a herci dnes v Americe chtějí dělat seriály. Televize paradoxně přinášejí více kvality než filmová studia, která se potácejí v infantilních komiksových adaptacích a nesmyslných pokračováních akčních filmů. Snad se trend kvalitní televize ve větší míře přenese i do Česka.

Reklama

Výběr článků

Načítám