Hlavní obsah

Na Szigetu se tančilo na Davida Guettu, potěšil Tinie Tempah

Novinky, Přemysl Štěpánek, Budapešť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr víkendu na budapešťském Szigetu neznamenal konec sedmidenního hudebního svátku. Festival pokračuje až do ranních středečních hodin, v programu ale byla neděle jeden z nejslabších dní.

Foto: David Peltán

David Guetta na festivalu Sziget.

Článek

Na producenta a autora množství rádiových hitů Davida Guettu si sice přišlo zatančit mnoho desítek tisíc fanoušků, ale to nejlepší na hlavním pódiu se v neděli odehrálo hodinu a půl před tím.

Britský rapper Tinie Tempah vystupoval na festivalu Sziget poprvé, předvedl skvělé vystoupení a energickou show. Sklidil velké ovace a dokázal u mnoha přítomných probudit zvědavost na připravované album Youth, které vyjde v polovině září.

Foto: David Peltán

Tinie Tempah na festivalu překvapil.

Na festivalu Sziget lze zažít koncerty a vystoupení nejen popových nebo rockových hvězd, ale také elektronické hudby. David Guetta a jeho nedělní show byli samozřejmě hlavním lákadlem pro mainstreamové fanoušky, ale během sedmi dnů festivalu lze slyšet a vidět zástupce celého spektra elektronické scény.

Na dvou pódiích věnovaných čistě taneční hudbě se prostřídá téměř stovka dýdžejů a producentů. K tomu lze připočíst vystoupení v obřím stanu A38, kde fanoušci v ranních hodinách mohli tančit na beaty německých Boys Noize, dubstepových Excision nebo amerického producenta Dillona Francise. A desetitisícový dav prozradil, že pořadatelé Szigetu rozumí návštěvníkům festivalu opravdu dobře.

Bylo by však zavádějící vzbuzovat představu, že pokud nemáte rádi elektronickou nebo rockovou hudbu, nemá na festival cenu jezdit. Protipól k současné elektronice nabízí nejen velké pódium věnované world music s hvězdami jako Goran Bregovič, ale i menší prostory, jako je bluesový bar nebo místo věnované jazzu a klasické hudbě.

Na výběr je toho opravdu hodně, ale s jednou věcí se jako fanoušek menšinových žánrů rozloučit musíte - klidu si moc neužijete. Méně hlasité skladby nebo interpreti, kteří využívají jen akustické nástroje, trpí přeslechy z velkých pódií a občas je nutná velká dávka pozornosti, aby člověk zůstal součástí koncertu.

Reklama

Výběr článků

Načítám