Hlavní obsah

Návrat Norah Jones. Po 4 letech vydá v říjnu album

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Norah Jones nebylo pěkně dlouho slyšet, do ČR koncertovat nejezdí a se studiovou deskou váhala. Americká zpěvačka, která prorazila začátkem 21. století, se rozhodla jít na trh s novinkou Day Breaks až letos 7. října.

Foto: Universal Music

Norah Jones

Článek

Když přišla v roce 2002 s deskou Come Away With Me, z neznámé dívenky se stala jednou z nejhranějších interpretek. Hlavně v Americe bylo její meditativní, introvertní a jakoby nesmělé broukání na pomezí jazzu, folku a akustického písničkářství tak nadšeně přijato, že dostala osm Grammy a prodej desky dosáhl překvapivých výšin.

Zpěvačka nyní tvrdí, že se po experimentech s kytarovým zvukem chce opět zklidnit a svým způsobem se ke Come Away With Me vrací.

„Nové album vnímám jako ‘uzavření kruhu‘, neb se vracím zpět ke svým raným vlivům. Po první desce jsem se malinko od piana odpoutala. Stále jsem na něj sice hrála, ale více mě inspirovalo psát nové písně za doprovodu kytary. Hru na klavír jsem si na nových písních opravdu užívala,“ uvedla Norah.

Dvanáct nových skladeb vyjde na CD a také na vinylu, jak je v současnosti zvykem. Deluxe edice bude obsahovat i živáky. Hlavním singlem alba se stala píseň Carry On.

Na desce se podíleli elitní američtí muzikanti - saxofonista Wayne Shorter, varhaník Dr. Lonnie Smith a bubeník Brian Blade. Tři z písniček jsou coververze Neila Younga, Duka Ellingtona a Horace Silvera.

Turné se chystá, ale do ČR Norah pravděpodobně zase nedorazí.

Reklama

Výběr článků

Načítám