Hlavní obsah

Skupina Sto zvířat natočila klip s loutkami

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská skupina Sto zvířat po loňských oslavách svých pětadvacátých narozenin pokračuje ve svižném tempu dál. Momentálně navštěvuje letní festivaly a raduje se z druhého klipu z alba Ministerstvo mýho nitra.

Sto zvířat: Pět ránoVideo: Sto zvířat

 
Článek

Je k písničce Pět ráno. Ve spolupráci s režisérem Tomášem Krejčím (točil pro Chinaski, Vypsaná fixa a další) pak vznikl klip, v němž hlavní roli hrají loutky zpěváků Jany Jelínkové a Jana Kaliny. Příběh se odehrává jedné noci, kdy se oba protagonisté změní v loutky a zažívají celonoční velkoměstský rej z pozice marionet. Vše se odehrává na známých pražských nočních místech - v Rock café, U Vystřelenýho oka, na náplavce, v ranním metru a podobně.

Bizarnost celého klipu spočívá v příběhu viděném optikou padesáticentimetrových loutek v reálném městě, uprostřed živých lidí. Barová židle, tramvajová sedačka, eskalátor - vše je najednou problém.

Na podzim bude Sto zvířat pokračovat v klubovém Ministerstvo mýho nitra Tour, během kterého přehraje kompletně aktuální album, které vyšlo na konci loňského roku. V repertoáru kapely pochopitelně nebudou chybět osvědčené hity jako Škola, Nikdy nic nebylo, Nejkratší cesta nebo Dáma s čápem.

V neposlední řadě je třeba zmínit účast zpěváka Jana Kaliny v třídílné krimisérii České televize Pět mrtvých psů, v níž v režii Jana Hřebejka vystřihl roli policejního kapitána Průchy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám