Hlavní obsah

Na brutalu čekají rekordní návštěvnost

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroměř

V areálu pevnosti Josefov v Jaroměři začíná ve středu odpoledne největší festival tvrdé hudby Brutal Assault. Pořadatelé očekávají, že letos bude návštěvnost rekordní a dorazí 19 tisíc návštěvníků.

Foto: Brutal Assault

Mastodon

Článek

Ve středu vystoupí mimo jiné experimentující industriálem ovlivnění američtí Neurosis. Dying Fetus zahraje nekompromisní brutální death metal.

Žánr výrazně posouvají i další Američané Mastondon snažící se využívat prvků z různých subžánrů včetně thrashe, prog-metalu nebo valivého sludge. Kladou velký důraz na nezvyklé akordy a harmonie i propracovanou stavbu, aniž by však jejich skladby ztrácely drive a tvrdost.

„Právě Mastodon coby zástupci progresivního stoner rocku mají naživo obrovskou energii. V Americe je to hodně oblíbená kapela. Jsme vlastně první český festival, na kterém tato kapela zahraje,“ řekl promotér festivalu Tomáš Fiala.

Foto: Brutal Assault

Neurosis

Ve čtvrtek budou hlavní hvězdou legendární představitelé electrothrashe a industriálního Metalu Ministry vedení Alem Jourgensenem. Představí se ale deathmetalová The Black Dahlia Murder, hardocoroví H2O nebo francouzská Gojira zaměřená na alternativní a progresivní metal.

Stylový záběr je široký a nabízí mnoho zajímavých jmen. „Loni jsme šli cestou, kdy jsme neměli jednu velkou kapelu, ale zaměřili jsme se na celý line-up. To je směr, kterým jdeme i letos,“ podotkl Fiala a dodal: „Chceme, aby si každý návštěvník mohl užít co největší množství svých oblíbenců.“

Reklama

Výběr článků

Načítám