Hlavní obsah

Nové knihy: Kotleta, Isajama, Andrásová, Kellyová a Oulík

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky nabízejí fantasy román i komiks, příběh o dnešních čtyřicátnic, detektivku z Mississipi i portrét renesanční šlechtičny Polyxeny z Lobkovic. A také audioknihu, kterou namluvil Miroslav Horníček.

Článek

František Kotleta:

Velké problémy v Malém Vietnamu

Nové knihy

Nová kniha mistra akční fantastiky volně navazuje na bestseller Příliš dlouhá swingers party, která byla plná démonů, prastaré magie, zombií, čarodějek, sukub, děsivých artefaktů, mocných sil z počátku věků a sexu. Spousty sexu. Ale taky akce a humoru.

Epocha, 228 stran, 289 Kč

Hadžime Isajama:

Útok titánů 8

Nové knihy

Po nezdaru průzkumnické mise se Eren nachází v moci Vojenské policie, ale Armin ho nemíní nechat na holičkách a vypracuje plán na jeho osvobození. Pomoci má i jejich bývalá kolegyně Annie Leonhart, avšak její role v celém plánu se nakonec ukáže být docela jiná...

Crew, přeložila Anna Křivánková, 200 stran, 189 Kč

Regina Andrásová:

Řvoucí čtyřicítky

Nové knihy

Svižné vyprávění o všedních i svátečních příhodách, partnerských vztazích a rodinách tří současných čtyřicátnic. Vypravěčka Lada i její dvě kamarádky z dětských let – Jana a Soňa – vyrůstaly v předlistopadové době nedaleko Prahy.

Eroica, 279 stran, 277 Kč,  e-kniha 139 Kč

Tomáš Oulík:

Pták v úlu

Nové knihy

Verše i povídky vypovídají o našem životě, o našem dnešku i včerejšku. Rozděleny jsou do čtyř částí: Úly za plotem, Křídla ptáků, Uvnitř a Cesty ven.

Vlastním nákladem, 190 stran, 219 Kč

Donna Tarttová:

Malý kamarád

Nové knihy

V městečku Alexandrie ve státě Mississippi dojde k tragédii – devítiletý Robin Cleve je nalezen oběšený na stromě. Jeho vražda není nikdy objasněna. O jedenáct let později se do pátrání pouští chlapcova mladší sestra Harrieta, které v době neštěstí nebyl ještě ani rok.

Argo, přeložila Lucie Johnová, 576 stran, 398 Kč

Mary Louise Kellyová:

Kulka

Nové knihy

Když profesorku Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili...

Knižní klub, přeložila Milada Pellarová, 336 stran, 349 Kč

Marie Ryantová:

Polyxena z Lobkovic

Nové knihy

Jedna z „žen české renesance“, dcera nejvyššího kancléře Českého království Vratislava z Pernštejna a španělské dámy Marie Manrique de Lara, manželka nejprve Viléma z Rožmberka, poté vůdčí postavy české katolické šlechty Zděnka Vojtěcha Popela z Lobkovic.

Vyšehrad, 524 stran, 448 Kč

Pavel Eisner:

Chrám i tvrz

Nové knihy

Poutavé vyprávění o mateřštině, úžasné kulturní stavbě podobné chrámu i tvrzi. Krátké kapitoly Eisnerovy knihy věcně a vtipně, s humorem a ironií přibližují češtinu „poklepem i poslechem“. Ideálním vypravěčem se stal v rozhlasové nahrávce Miroslav Horníček.

Radioservis, 5:10 hodin, CD mp3, 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám