Hlavní obsah

Kráska Chastainová s Gyllenhaalem míří do počítačové střílečky

Novinky, Stanislav Dvořák

Dvě hollywoodské hvězdy asi brzy uvidíme na plátně v adaptaci počítačové střílečky The Division. S informací jako první přišel americký server The Hollywood Reporter.

Foto: Universal Pictures

Jessica Chastainová (z filmu Lovec: Zimní válka)

Článek

Příběh hry - a nyní už i filmu - není zrovna veledílo sršící originalitou, ale třeba překvapí. V podstatě jde o starý dobrý konec světa, kdy se drsný hrdina snaží přežít v rozvalinách a chaosu. New York City tentokrát zasáhne pandemie, společnost se rozpadá, dochází voda a jídlo. Vláda vyšle do terénu tajnou jednotku agentů Strategic Homeland Division - odtud název The Division.

Jessica Chastainová a Jake Gyllenhaal ještě oficiálně nic nepotvrdili, ale vypadá to, že Gyllenhaal má ve filmu podle serveru nejen hrát, ale dokonce jej i produkovat společně s počítačovou firmou Ubisoft. Ta si svůj projekt dobře hlídá a vyjednává s herci ještě dříve, než se spojí s některým velkým studiem. Podobný postup se jim prý vyplatil už dříve - například u filmu Assassin’s Creed s Michaelem Fassbenderem, který je nyní ve fází postprodukce.

Foto: Reuters

Jake Gyllenhaal v nezapomenutelném snímku Zkrocená hora.

Kaliforňana švédského původu Gyllenhaala si veřejnost pamatuje hlavně jako gay kovboje z notoricky známé Zkrocené hory, fajnšmekři ho ale jistě zaznamenali už ve skvělém filmu Donnie Darko v roce 2001. Hrál také ve snímcích Slídil, Nepřítel, Patrola, Bratři nebo Láska a jiné závislosti.

Natáčení v Praze s cimrmanologem

Jessica Chastainová, která pochází rovněž z Kalifornie, má za sebou desítky filmů. Více vynikla zejména v obrazu strnulé americké společnosti padesátých let Černobílý svět (2011) a v akčním válečném dramatu Třicet minut po půlnoci (2012). Oba snímky sbíraly Oscary a zvýšily její „akcie“ v Hollywoodu. Poté natočila také retro drama Země bez zákona, Interstellar nebo Marťana.

Momentálně se hodně očekává od jejího filmu The Zookeeper’s Wife, jenž je ve fázi postprodukce a oficiální český název zatím nebyl stanoven. Vychází ze skutečného příběhu manželů Żabińských, kteří před 2. světovou válkou vedli ve Varšavě zoologickou zahradu. Ukrývali tam stovky židů a zároveň se jim dařilo zachovat fungující zoologickou zahradu, což poskytovalo perfektní krytí.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Herec Brian Caspe

Film se částečně natáčel v Praze. Vedle Chastainové si zahrála velká německá hvězda Daniel Brühl a v menší roli se objevil i Pražan amerického původu Brian Caspe. Herec se po několika letech v ČR naučil česky, stal se nadšeným cimrmanologem a přispěl k uvedení her českého génia v angličtině. Vznikla tak představení The Stand In (Záskok) a The Conquest of the North Pole (Dobytí severního pólu). [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám