Hlavní obsah

Filmové premiéry: Sezn@mka, Jason Bourne, Krotitelé duchů a další

Právo, Věra Míšková

Česká letní komedie Sezn@mka je o seznamování se přes internet. Do kin se vrací agent bez minulosti Jason Bourne. Třicet let po původním filmu se vracejí Krotitelé duchů. Další českou komedií je road movie Montenegro. Vycházkou do hlubin dětství a paměti je maďarský snímek Lily Lane. Nové filmové zpracování klasického díla světové literatury je Heidi, děvčátko z hor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 29. týden

Článek

Sezn@mka

Trailer k filmu SeznamkaVideo: Bontonfilm CZ

„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa,“ povzdychne si hrdinka filmu a Jiří Langmajer s šarmem a roztomilostí dokáže, že chlapi můžou být i fajn. Jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti.

Sezn@mka, ČR 2016, komedie, 90 min., režie: Zita Marinovová, hrají: Adéla Gondíková, Jiří Langmajer, Zuzana Kajnarová, Marie Doležalová a další.

Jason Bourne

Trailer k filmu Jason Bourne Video: CinemArt CZ

Bourne opět skládá mozaiku své minulosti, neboť když ho kdysi polomrtvého vytáhli z moře rybáři, nepamatoval si vůbec nic. Dnes se již jako bývalý agent CIA živí nelegálními boxerskými zápasy. Ale když se k němu jednoho dne dostane informace, že se smrtí jeho otce to bylo jinak, než mu tvrdili, ví, že musí vypátrat jeho vraha.

Jason Bourne, USA 2016, 117 min., režie: Paul Greengrass, hrají: Matt Damon, Alicia Vikanderová, Tommy Lee Jones a další.

Krotitelé duchů

Trailer k filmu Krotitelé duchůVideo: Falcon

Krotitelé duchů se vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti.

Krotitelé duchů, USA 2016, akční komedie, 117 min., režie: Paul Feig, hrají: Melissa McCarthy, Kristen Wiigová, Kate McKinnonová, Leslie Jones, Charles Dance a další

Montenegro

Trailer k filmu Montenegro

Děj road movie komedie Montenegro pojednává o srbské studentce psychologie a sociologie Andjele, která se v rámci psaní diplomové práce rozhodne vyrazit na dobrodružnou cestu do Černé Hory se svojí dlouholetou kamarádkou a dvěma cizinci. Výprava jí nakonec ukáže, že život nemusí být řízen pouze rozumen…

Montenegro, ČR 2016, road movie, 80 min., režie: Petr Kubík, hrají: Ivana Vukovićová, Jakub Gottwald, Brian Caspe, Pavel Richta a další.

Lily Lane

Trailer k filmu Lily Lane

Novinka Lily Lane maďarského režiséra Benceho Fliegaufa je příběhem, v jehož epicentru stojí Rebeka a její malý syn Dani. Motivy rozvodu, úmrtí a shledání mají ve filmu stejně důležitou funkci jako strašidelná vyprávění a neobvyklé ponuré fantazie, v nichž se čas a prostor stékají dohromady.

Lily Lane, Maďarsko/ Německo/ Francie 2016, drama, 91 min., režie: Bence Fliegauf, hrají: Angéla Stefanovicsová, Maja Balogh, Bálint Sótonyi, Miklós B. Székel, Bence Somkúti a další.

Heidi, děvčátko z hor

Trailer k filmu Heidi, děvčátko z hor

Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostného hraní a užívání si svobody hor u svého dědečka. Tomu je náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký…

Heidi, děvčátko z hor, Německo/ Švýcarsko 2016, rodinný, 105 min., režie: Alain Gsponer, hrají: Anuk Steffenová, Bruno Ganz, Quirin Agrippi, Isabelle Ottmannová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám