Hlavní obsah

Nová DVD: Lída Baarová, Ave Caesar!, 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na DVD vychází film Filipa Renče Lída Baarová s Táňou Pauhofovou v titulní roli. George Clooney hraje hlavní roli ve filmu Ave Caesar!. Mistr filmové destrukce Michael Bay natočil podle skutečnosti film 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 25. týden.

Článek

 Lída Baarová

Příběh nádherné české herečky, kterou do svých „ďábelských sítí“ vtáhl Hitlerův ministr propagandy Goebbels. Kvůli Lídě se chtěl vzdát rodiny, kariéry i Říše. Baarová odmítla nabídku na dlouhodobé angažmá v Hollywoodu a nové lásce nezvladatelně propadla. Zásadní otázku, zda je možné milovat zločince, si položila až za pár let a pak po celý zbytek života.

Lída Baarová, ČR/ Slovensko 2016, drama, 106 min., režie: Filip Renč, hrají: Táňa Pauhofová, Karl Markovics, Gedeon Burkhard, Simona Stašová, Martin Huba, Lenka Vlasáková, Pavel Kříž a další.

Ave Caesar!

Vedoucí produkce hollywoodského studia Eddie Mannix je prototypem člověka, který umí všechno vyřešit, uhasit každý požár hned v základu, zkrotit namyšlenou hvězdičku stejně jako rozpočet filmu. Ale když mu unesou hlavní hvězdu z právě natáčeného filmu Ave Caesar!, má i on problémy, s nimiž si scenáristé a režiséři Ethan a Joel Coenové poradili v osobitém stylu.

Ave Caesar!, USA 2016, komedie, 106 min., režie: Ethan a Joel Coenovi, hrají: Josh Brolin, George Clooney, Channing Tatum, Tilda Swintonová a další.

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

Film na motivy stejnojmenné knihy líčí události očima skutečných aktérů: teroristická bojůvka operující na severu Afriky se rozhodla „oslavit“ jedenácté výročí útoku na Dvojčata útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci by neměli sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka bezpečnostních analytiků, bývalých elitních mariňáků, kteří se bez ohledu na nařízení rozhodli bránit ambasádu do poslední kapky krve.

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází, USA 2016, akční drama, 144 min., režie: Michael Bay, hrají: John Krasinski, Freddie Stroma, Toby Stephens, Max Martini, Pablo Schreiber a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám