Hlavní obsah

Killing Joke zahrají v Praze

– Praha
Novinky,

Legendární britská temná postpunková kapela Killing Joke zahraje 20. listopadu v pražském Paláci Akropolis. Repertoáru by měly vévodit skladby z posledního alba Pylon, které bylo částečně natáčeno v Praze.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Zpěvák Killing Joke Jaz Coleman

Článek

Killing Joke patří k nejvýraznějším představitelům temného post punku, od počátku byli syroví a temní a drásaví, ale bez umělé stylizace vlastní gotickému rocku i bez jistého bolestínství více introvertních souputníků, jako byli The Cure.

I když se v polovině osmdesátých let jejich zvuk změkčil, na počátku devadesátých let opět přitvrdili a jejich sound neměl daleko k agresivitě Ministry. O poslední desce baskytarista Youth řekl: „Tohle je chladná brutální industriální sebevražda.“

Album Pylon uzavírá trilogii tvořenou deskami Absolute Dissent a MMXII. Skupina je částečně natáčela v Praze, ke které má blízko. Její zpěvák Jaz Coleman, který upravil pro symfonický orchestr řadu rockových skladeb, tu nějakou dobu pracoval na aranžování Pražského symfonického orchestru a během té doby produkoval album Čechomoru Proměny. Objevil se také ve filmu Petra Zelenky Rok ďábla.

Reklama

Výběr článků

Načítám