Hlavní obsah

Hollywood má náhradu za Hobita – velkofilm Dungeons & Dragons

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po skončení hobitího šílenství si v Hollywoodu spočítali miliardy a hned začali přemýšlet, jak vytáhnout z fanoušků fantasy ještě víc peněz. Nemuseli přemýšlet moc dlouho, nabízí se filmová verze hry Dungeons & Dragons (v Česku se rozšířila spíše domácí verze Dračí doupě).

Foto: Profimedia.cz

Dungeon and Dragons

Článek

Mladičký herec Ansel Elgort už vyjednává o jedné z hlavních rolí ve filmu Dungeons & Dragons. Tato fantasy hra se poprvé objevila na trhu v roce 1974, kdy ji vydala firma Tactical Studies Rules, Inc. (TSR). Nyní vlastní práva na hru Hasbro. Hra má poměrně složitá pravidla. Jednotliví hráči zastupují ve hře jednu postavu s danými vlastnostmi a příběhem je vede tzv. Dungeon Master, který určuje prostředí a tvory, se kterými se setkávají. Rozhoduje ale také náhoda – tu ztělesňuje hrací kostka s čísly.

Foto: Profimedia.cz

Ansel Elgort

Film by měl režírovat Rob Letterman podle scénáře Davida Leslie Johnsona a produkce se ujmou Brian Goldner a Stephen Davis (Hasbro), Courtney Solomon a Allan Zeman (Sweetpea Entertainment) a Roy Lee (Warner Bros.). Studio filmu hodně věří. Pokud na něco nalepí název Dungeons & Dragons a hodně investují do PR, minimálně v anglicky mluvících zemích mají snad o tržby postaráno.

Na druhou stranu nic není jisté. Už jeden pokus o film na téma Dungeons & Dragons se konal v roce 2000 a byl to ukázkový propadák. Hrálo v něm i několik českých herců (Jiří Macháček, Martin Kraus, Jiří Kraus), kteří by na to asi rádi zapomněli.

Reklama

Výběr článků

Načítám