Hlavní obsah

Z nových knih: Kundera, Drozda, May, Vernerová, Cimický

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový týden přinesl román Milana Kundery, půvabnou prózu Zdeňka Drozdy, historický román Lindsey Davisové i detektivky Andrey Vernerová, Jana Cimického a Petera Maye.

Článek

Milan Kundera: Život je jinde

Foto: Atlantis

Román napsaný v roce 1969 poprvé vyšel francouzsky roku 1973; získal hned francouzskou literární cenu Prix Médicis. Česky vyšel poprvé v nakladatelství Sixty-Eight Publishers v Torontu roku 1979. Vychází s doslovem Clauda Roye a poznámkou autora.

Atlantis, 364 stran, 385 Kč

Zdeněk Drozda: Kosí hnízdo

Foto: Torst

Vršovický pekař Zdeněk Drozda (1942-1994) nezachytil ve svých vzpomínkách jen dětství a mládí, nevytvořil jen obraz života v Praze let čtyřicátých a padesátých, ale osobitým jazykem a uchopením reality vytvořil i navýsost pozoruhodnou novodobou českou prózu.

Torst, 174 stran, 236 Kč

Cecilie Engerová: Matčiny dary

Foto: Moba

Poté, co je autorčina matka v pokročilém stadiu Alzheimerovy choroby přijata do sanatoria, rozhodne se Cecilie dát do pořádku rodný dům. Během úklidu narazí na matčiny úhledně zaznamenané seznamy všech vánočních dárků a ke každému z nich se váže životní příběh.

Moba, přeložila Alice Týnská, 232 stran, 279 Kč

Lindsey Davisová: Svátek hojnosti

Foto: BB art

Starý Řím, jemuž pouze formálně vládnou muži, znovu ožívá v prvním díle nové detektivní série, která si v ničem nezadá s předchozí „falconovskou“: oblíbený Falco se stáhl do pozadí a předal pomyslné žezlo své adoptivní dceři. Vlády nad Římem se ujímá bohyně Cerera...

BB art, přeložila Petra Andělová, 320 stran, 299 Kč

Edward Carey: Kronika rodu Iremongerů 1 – Smetištejn

Foto: Argo

Uprostřed Velkého smetiště nedaleko Londýna se tyčí obrovský, pochmurný dům rodiny Iremongerů, plný spletitých chodeb a schodišť. Klan, který ho obývá, je více než prapodivný. Hlavní hrdina Klod mezi ostatní příliš nezapadá, ale slyší předměty mluvit.

Argo, přeložila Viola Somogyi, 352 stran, 298 Kč

Andrea Vernerová: Vraždy uprostřed oceánu

Foto: Marek Přikryl – Mare-Czech

Nové kriminální případy z prostředí čs. námořní plavby. Jak podotýká autorka jediné, co neodpovídá skutečnosti, jsou kriminální činy – ty se na čs. lodích nikdy nestaly. Rukopis získal cenu Eduarda Fikera, udělenou Českou asociací autorů detektivní literatury v roce 2012.

Marek Přikryl – Mare-Czech, 128 stran, 199 Kč

Jan Cimický: Noční pacient

Foto: Baronet

Kriminalisté z mordparty vrchního rady Hladíka musejí řešit případy brutálního násilí. Významnou roli hraje Hladíkův přítel, psychiatr Petr Dvořák a také mladá posila kriminalistického týmu, magistra psychologie Jiřina.

Baronet, 240 stran, 259 Kč, e-kniha 159 Kč

Peter May: Ostrov Entry

Foto: OneHotBook

Detektivní román Ostrov Entry vychází jako audiokniha v podání Jiřího Dvořáka, který již proslul interpretací autorovy trilogie Lewis, za jejíž druhý díl Muž z ostrova Lewis obdržel cenu Audiokniha roku 2014 v kategorii Nejlepší audiokniha ‒ četba.

OneHotBook, 15:28 hodin, mp3 ke stažení 299 Kč, 2CD mp3 329 Kč

Boris Johnson: Faktor Churchill

Foto: Kniha Zlín

V životopise Winstona Churchilla podává autor se svým charakteristickým vtipem a pronikavostí podobiznu premiéra, který nebojácně vedl svůj národ do boje, přestože nenáviděl válku a pohrdal politiky postrádajícími zkušenost s jejími hrůzami.

Kniha Zlín, přeložil Pavel Bakič, 480 stran, 469 Kč, e-kniha 239 Kč

Maya Shetreatová-Kleinová: Léčba zemí

Foto: Práh

Průvodce výchovou zdravých dětí v nezdravém světě. V době, kdy se dětem předepisuje stále více léků, autorka vysvětluje, jak jim významně může prospět skutečně dobrá strava a kontakt s živou zemí. Jak bojovat s alergiemi? Jak jíst opravdu zdravě?

Práh, 328 stran, 289Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám