Hlavní obsah

Na Sázavafest přijede Skye z Morcheeby

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynikající britská zpěvačka Skye se vrací na festival Sázavafest, který proběhne 4. až 6. srpna ve Světlé nad Sázavou. Již v roce 2007 na festivalu potěšila tisíce fanoušků.

Foto: Sázavafest

Skye and Ross, nový projekt části Morcheeby

Článek

Morcheeba se prosadila už v devadesátých letech, kdy ji založili bratři Paul a Ross Godfreyovi se zpěvačkou Skye. Přinesli na scénu neotřelý zvuk, když si pohrávali s trip-hopem, rockem a později funkem. Vydali osm úspěšných alb, poslední Head Up High v roce 2013.

Zpěvačka Skye v roce 2003 kapelu opustila a vydala vynikající sólové album, se kterým objela svět. Po čtyřech letech si to rozmyslela a vrátila se k Morcheebě.

Foto: PIAS Records

Hlavní hvězdou akce bude skupina Morcheeba.

Aktuálně má ale skupina opět pauzu, Ross Godfrey se Skye totiž vymysleli turné s vedlejším projektem Skye and Ross, který se prý vrací ke kořenům devadesátých let. Album jim vyjde v září.

Na Sázavafestu uvidíte mimo jiné také Chinaski, Monkey Business, Mig 21, Ewu Farnou, Majka Spirita, Iné Kafe, Jelena, Xindla X, Wohnout, Sto zvířat, Slzu, Voxela, Marka Ztraceného, Blue Effect, Portless, Jiřího Schmitzera a mnoho dalších.

Reklama

Výběr článků

Načítám