Hlavní obsah

Hermiona bude černá: Vy rasisti, vzkázala Rowlingová odpůrcům

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jsou to rasisti,“ řekla spisovatelka JK Rowlingová na adresu nespokojenců, kteří kritizují fakt, že Hermiona bude v nové divadelní hře ze světa Harryho Pottera černoška.

Foto: Profimedia.cz

Noma Dumezweniová

Článek

Rowlingová nechápe lidi, kteří trvají na tom, že Hermiona musí být běloška. Herečka Noma Dumezweniová je podle ní nejlepší pro tuto roli. Na základě svých zkušeností se sociálními sítěmi ale čekala, že se setká s odporem.

Divadelní hra se právě chystá v londýnském Palace Theatre a je víceméně jisté, že půjde o jeden z komerčních hitů roku. ”Co se na to dá říct? Tak už to na světě chodí... Rozhodla jsem se, že si tím nenechám zkazit náladu,“ řekla autorka na adresu internetových remcalů. „Hermiona může být černoška, má mé absolutní požehnání.“

Režisér představení John Tiffany byl prý šokován tím, že lidé si nedokážou představit jako hrdinku příběhu někoho jiného než bělošku. Když loni poprvé představili herečku Dumezweniovou, autorka řekla, že národnost Hermiony přece nikdy nespecifikovala.

Foto: Profimedia.cz

Původní Hermiona Emma Watsonová

Ve filmech Herminou hrála britská herečka Emma Watsonová. Hra Harry Potter and the Cursed Child je prvním pokusem převést svět Harryho Potttera na divadelní prkna. Potter už je zde starší, má tři děti a pracuje na Ministerstvu kouzel. Oficiální premiéra bude 30. července. Vyprodáno je dlouho dopředu a na místě prý budou přísná bezpečnostní opatření.

Kniha s novou divadelní hrou o Harrym Potterovi z pera JK Rowlingové, Jacka Thorna a Johna Tiffanyho vyjde pod názvem Harry Potter and the Cursed Child - Parts I & II 31. července. Speciální vydání knihy bude obsahovat ranou verzi hry, která do premiéry prošla několika změnami.

Reklama

Výběr článků

Načítám