Hlavní obsah

Nové knihy: Knapová, Essbaumová, Roubal i Švandrlík a Neprakta

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky tohoto týdne nabízejí docela smutné čtení o lidských tragédiích, což se týká i audioknihy. Snad jen komiks oblíbené dvojice Švandrlík-Neprakta vyloudí na tváři úsměv. A také knížka Lucie Seifertové určená dětem.

Článek

Adéla Knapová:

Nemožnost nuly

Nové knihy

Nadějné dítě, jež obklopeno milující rodinou nepoznalo lásku; učitel tělocviku, který žije, protože mu nic jiného nezbývá; romantický neúspěšný vrah; invalidní důchodce spokojeně přežívající na okraji společnosti. To vše v jediném osudu bezejmenného hrdiny.

Nakladatelství Fra, 190 stran, 219 Kč

Jill Alexander Essbaumová:

Hausfrau

Nové knihy

Psychologický román americké básnířky skládá ze střípků vyprávění, vzpomínek a rozhovorů s psycholožkou portrét moderní zoufalé manželky. Stupňující se napětí je všudypřítomné… Když je smrtelně zraněn její syn, nenapadne ji, že to je jen začátek tragédie…

Ikar, přeložila Nina Novotná, 256 stran, 299 Kč

Henning Mankell:

Ve slepé uličce

Nové knihy

Pátý díl proslulé detektivní série nejprodávanějšího švédského autora s komisařem Wallanderem čte Jiří Vyorálek.

OneHotBook, 17 hodin16 min, mp3 299 Kč, 2CD mp3, 349 Kč

Scarlett Lewisová:

Zvolila jsem lásku

Nové knihy

Čtrnáctý prosinec roku 2012 začal pro Scarlett jako každý jiný den. Netušila však, že na Základní škole Sandy Hook ve státě Connecticu, kam chodí šestiletý syn Jesse, dojde k masakru. Oběťmi šíleného střelce se stalo dvacet malých dětí a šest dospělých.

Kristián, přeložila Milena Havlová, 190 stran, 249 Kč

Patricia Scanlanová:

S láskou tvá

Nové knihy

Poutavý a podmanivý příběh tří žen... Postupně se rozplétá síť léta nastřádaných křivd a zamotaných osudů. Jednu chvíli se všechno zdá být krásné a dokonalé, ale pak otočíte list a životy postav jsou v troskách.

BB art, přeložila Tamara Vosecká, 360 stran, 299 Kč

Kristin Hannahová:

Slavík

Nové knihy

Mladší sestra Isabelle žije v Paříži, zatímco Viann je spokojená s klidným životem na venkově s manželem a dcerou. Ale je rok 1939 a Viannin manžel Antoine musí narukovat. Nikdo nevěří, že dojde k válce, ale země je náhle plná nepřátel, tanků a bojových letadel...

Argo, přeložila Klára Šumová, 464 stran, 398 Kč

Candance Bushnellová:

Deníky Carrie B.

Nové knihy

Kdo si oblíbil hlavní hrdinku veleúspěšného seriálu Sex ve městě, svéráznou a duchaplnou Carrii Bradshawovou, si zajisté nenechá ujít její další osobní zpověď.

BB art, přeložila Jiřina Stárková, 280 stran, 249 Kč

Lucie Seifertová:

Pohádka o praotci Čechovi a těch dalších

Nové knihy

Seznámení s nejznámějším příběhem o vzniku obydlení naší kotliny. Autorka půvabně vypráví obrazem i slovem o tom, jak to bylo s praotcem Čechem, Bivojem, Libuší, Tetou Kazi, Přemyslem oráčem a s Dívčí válkou.

Petr Prchal, 42 stran, 169 Kč

Petr Roubal:

Československé spartakiády

Nové knihy

Kniha se zabývá fenoménem hromadného cvičení na československých spartakiádách v letech 1955 až 1985. Spartakiády navazovaly personálně, organizačně, ale i ideově na tradici sokolských sletů, které se zase inspirovaly německým turnerským hnutím...

Academia, 408 stran, 395 Kč

Andrew Jennings:

Špinavá hra

Nové knihy

V téměř detektivní story autor rozkryl mafiánské způsoby fotbalových šéfů, podrobně popsal jejich zločiny a důkazy o nich předal americké FBI. Další vyšetřování pak vedlo k zatčení několika členů výkonného výboru FIFA a rezignaci prezidenta Seppa Blattera.

Jota, přeložil: Petr Nosálek, 296 stran, 298 Kč, e-kniha 199 Kč

Miloslav Švandrlík a Jiří Winter – Neprakta:

Kouzelný míč, kreativní komiks

Nové knihy

Příběh o lásce k fotbalu, kdy trenér vlastnoručně ušije pro svůj tým „kouzelný“ míč z kůže býčka Arnošta, věrného fanouška klubu Rapid Mrckov. V knize se objeví i slavná jména fotbalu (Masopust, Viktor, Nehoda, Pelé, Gerd Müller, Helenio Herrera ad.).

Filip Konečný, 104 strany, 349 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám