Hlavní obsah

Na hradech zahrají Kabát, Monkey Business i Pražský výběr

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V červenci začne už dvanáctý ročník festivalu, který přivádí popové a rockové skupiny na české a nově i slovenské hrady. Festival Hrady CZ zveřejnil kompletní program.

Foto: Hrady.cz

Kabát

Článek

Hrady CZ začínají 15. července na Točníku. Hlavní hvězdou má být kapela Kabát, která vystoupí na všech českých i moravských zastávkách festivalu. Dalšími výraznými jmény putovního festivalu jsou letos Monkey Business, Pražský výběr, Mandrage, No Name, Divokej Bill nebo Xindl X.

„Kabát znám osobně od vydání jejich prvního alba, usilovali jsme o ně coby o interprety festivalu již dlouho a jsem moc potěšen, že jsme se letos konečně domluvili,“ řekl spoluorganizátor festivalu Hrady CZ Viktor Souček.

„Hudební fanoušci se opět mohou těšit na rozšířený páteční program s kvalitním zvukem s kapelami a interprety, jako jsou Nebe či Gazdina Roba. Sobotní program se odehraje vždy na dvou pódiích a vystoupí zde například také Mňága a Žďorp, Krucipüsk, UDG, Skyline, Visací zámek  či Vypsaná Fixa. Chybět nebude speciální koutek pro rodiny s dětmi,“ doplnila Martina Reková.

Foto: Hrady.cz

Matěj Ruppert (Monkey Business)

Navíc festival obohatí kromě klasické prohlídky hradů speciální prohlídkové trasy s tematikou osobnosti Karla IV., které pro ně v rámci oslav 700. výročí narození tohoto panovníka připraví na jednotlivých hradech Národní památkový ústav. „Vztah tohoto císaře k jednotlivým festivalovým památkám bude také tématem velké letní soutěže o zajímavé ceny pro fanoušky festivalu,“ uvedla Reková.

Festival se poprvé vydává na Slovensko - 10. září zavítá na hrad Červený Kameň poblíž Bratislavy. Vystoupí tam například skupiny Tublatanka, Desmod, Chinaski, Horkýže Slíže a další.

„Slovensko je krásná země plná nádherných a zajímavých historických památek, které přímo volají po realizaci takovéto akce,“ uvedl spoluorganizátor festivalu Michal Šesták. „Navíc je nám Slovensko historicky a kulturně velmi blízké, takže věříme, že tento festivalový koncept, který má úspěch v Čechách, si najde své fanoušky i na Slovensku,“ dodává Šesták.

Švihov, Rožmberk i Bezděz

Festival Hrady CZ se tedy odehraje na Točníku ve Středočeském kraji (15. – 16. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (22. – 23. 7.), na Švihově u Klatov (29. – 30. 7.), v Rožmberku nad Vltavou (5. – 6. 8.), na Veveří u Brna (12. – 13. 8.), v Hradci nad Moravicí u Ostravy (19. – 20. 8.), na Bouzově na Olomoucku (26. – 27. 8.), na Bezdězu (28. – 29.8.) a na Červeném Kameni (10. 9.).

Permanentky na festival Hrady CZ lze do 31. května zakoupit za sníženou cenu 650 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za 850 korun. Více na www.hradycz.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám