Hlavní obsah

Pražský výběr natře tank na žluto

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární česká rocková formace Pražský výběr chystá pozoruhodný happening. Ve středu 1. června v 16 hodin najede před pražskou O2 arenu opravdový tank T-34 a Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín, Jiří Hrubeš a další členové kapely ho natřou na žluto.

Foto: Pražský výběr/Lenka Hatašová

Skupina Pražský výběr v O2 areně, zatím bez diváků. Nahoře zleva Klaudius Kryšpín, Michal Pavlíček a Michael Kocáb, v podřepu Vilém Čok.

Článek

Tento akt má upozornit na neobyčejnost připravovaného prosincového koncertu Pražského výběru právě v O2 areně a má též potvrdit nadhled a smysl pro nadsázku, které skupina s jinak jasnými názory na společenské a politické dění má.

Michael Kocáb to vysvětluje: „Tank v rukou muzikantů nemá jinou šanci než se stát hračkou či artefaktem pro pobavení. O jeho původním bohulibém účelu nemůže být ani řeč. Chceme tím však říci i něco jiného: Přijďte všichni, protože po tomto koncertu už nebude ani Pražský výběr, ani hala O2.“  

Pražský výběr vystoupí v O2 areně 7. prosince na mimořádném koncertu nazvaném eR – Last or Forever.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám