Hlavní obsah

Hana a Petr Ulrychovi budou oceněni v Brně

Právo, Jaroslav Špulák

V úterý od 19 hodin se v Mahenově divadle v Brně odehraje galakoncert Ohlédnutí. Vystoupí na něm sourozenecká dvojice Hana a Petr Ulrychovi spolu s kapelami Javory a Javory beat. V rámci večera převezme dvojice zlatou desku za prodej 3CD Půlstoletí. Předá ji herec Bolek Polívka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hana a Petr Ulrychovi se zlatými deskami, které oficiálně obdrží v úterý večer v Brně.

Článek

„Na koncertech vždycky vznešeně říkám, že pro nás je největší odměnou potlesk diváků. Existuje spousta ocenění, ale u nás to skončilo Bratislavskými lyrami. Jsou už ale ve sklepních prostorách, protože se historicky znemožnily a odešly z našeho života. Další trofeje ne a ne přijít. Máme tedy jenom ten potlesk a věříme, že někdy ještě něco zčistajasna přijde. Zlatá deska nás proto moc těší,“ řekl Právu Petr Ulrych.

V Mahenově divadle vystoupí Ulrychovi potřetí. „Před dvěma lety jsme tam natáčeli celý koncert pro televizi. Ty koncerty jsou pro nás slavnostní proto, že máme k Mahenovu divadlu velmi silný vztah. Léta v něm zpíval náš tatínek, který byl velká operní hvězda. Já v něm prožila dětství, dvakrát týdně jsem do něho chodila na opery,“ svěřila se Hana Ulrychová.

Úterní koncert bude mít slavnostnější ráz. „Těší nás, že nám předá zlatou desku právě Bolek Polívka. Máme ho rádi. Před lety, když ještě nebyl známý, s námi dokonce vystupoval,“ vysvětlil Petr Ulrych. „Když jsme se pak umělecky rozešli, potkávali jsme se příležitostně jako kolegové. Měli jsme rádi počiny, na kterých se podílel v Divadle Husa na provázku. Společně jsme ale nikdy nevystupovali.“

V podání Javory beatu zazní na koncertě nejznámější písně z bigbeatového období Ulrychových. Nebude chybět zvuk houslí a cimbálu klasických Javorů a hity raného javorovského období. Dojde i na unikátní nástrojové souznění ve společné hře obou formací.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám