Hlavní obsah

Michal Prokop zahraje poprvé naživo Město ER

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a skladatel Michal Prokop oslaví v srpnu sedmdesáté narozeniny. Při té příležitosti se uskuteční festival Krásný ztráty Live 70, jenž proběhne 12. a 13. srpna v amfiteátru v Lokti.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Michal Prokop oslaví své sedmdesátiny na svém festivalu.

Článek

Prokop na něm představí poprvé naživo skladbu Město ER. Dvacetiminutová kompozice pochází ze stejnojmenného alba z roku 1972. Na pódiu ji s Prokopem odehraje Karlovarský symfonický orchestr pod vedením šéfdirigenta Jana Kučery.

„Slíbil jsem, že zahrajeme něco, co naživo ještě nikdy nezaznělo, a byla by škoda, aby to tak zůstalo. Skladba Město ER je přesně ten příklad. Text k ní napsal básník Josef Kainar a vydána byla v době, kdy původní sestava skupiny Framus Five spěla k rozpadu. I proto nikdy nezazněla živě. Bohužel se v průběhu času ztratily původní partitury Petra Hanniga, takže ji bylo zapotřebí takříkajíc vzkřísit a vytvořit novou partituru. Toho se ujal aranžér Lukáš Sommer,“ vysvětlil Prokop.

Při té příležitosti chystá Supraphon k vydání reedici alba Město ER. Vyjde 19. srpna, ale premiérově bude v prodeji již na festivalu Krásný ztráty Live 70, tedy o týden dříve.

Kromě prezentace Města ER se na dvoudenní akci představí také Vladimír Mišík s Etc, Collegium Musicum, Prokop v triu s Lubošem Andrštem a Janem Hrubým s hostem Radimem Hladíkem, Karel Kahovec s kapelou George and Beethovens, Vojta Dyk a B-Side Band, Tata Bojs, Zrní, Jananas, Robert Křesťan a Druhá tráva a další.

Vstupenky jsou ke koupi v cenových relacích od 550 do 1800 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám