Hlavní obsah

Seriál Žrouti je humornou sondou do světa kuchařských pořadů

Novinky, Stanislav Dvořák

Nový seriál Žrouti režiséra Marka Najbrta nachází humor ve světě pořadů o vaření. Proti sobě postavil pořad s luxusními recepty Roberta Mikluše a show, kde vaří nechutné laciné blafy Míra Hejduk. Žrouti startují 13. května na internetové televizi Stream.cz.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Televizní kuchař Robert Mikluš

Článek

Scenáristé Robert Geisler a Tomáš Hodan mísí fikci s realitou, protože oba pořady skutečně existují. Robert Mikluš vystupuje v Luxusu na talíři a Míra Hejduk ve Vaříme s Mírou. Uhlazený Mikluš odmítá slevit na kvalitě, na žemlovku potřebuje suroviny z Bretaně, španělské ptáčky svazuje stříbrnou nití a kuřecí játra zastříkává koňakem za 49 tisíc.

Jednoduchý Míra se vyjadřuje lidovějším jazykem a také lidově vaří. Jeho heslem je jídlo „za nula nula prdlačky“, čemuž odpovídají takové lahůdky jako gothajburger nebo pizza z knedlíku.

V seriálu Žrouti, za kterým stojí producent Milan Kuchynka, se oba televizní kuchaři střetnou a vedou proti sobě válku plnou zákeřných podpásovek. Vedle nich uvidíme mimo jiné herce Václava Koptu, Janu Plodkovou nebo Zuzanu Stavnou.

Propojit tři pořady v celek

„Úkolem obou pořadů (Luxus na talíři a Vaříme s Mírou) je pouze přivést vás k tomu, že budete sledovat skutečný seriál, který se jmenuje Žrouti. Pravda je taková, že je to mystifikace a mají ji na triku pánové, kteří se podílejí i na jiném hitu televize Stream, a to je Kancelář Blaník. Jejich zhovadilost šla tak daleko, že do Žroutů obsadili i mě,“ řekl Václav Kopta.

„Prvotní nápad byl natočit seriál z prostředí kuchařských show, které se staly fenoménem poslední doby. Po napsání několika dílů nás to ale přestalo bavit, tak jsme je vyhodili a začali úplně jinak. Díky předchozí spolupráci se Streamem jsme se rozhodli neomezovat pouze jedním formátem, ale naopak jich propojit víc tak, aby každý z nich fungoval sám o sobě, a přitom dohromady tvořily jeden celek,“ vysvětlil producent Milan Kuchynka ze společnosti Negativ.

„Zkombinovat dohromady tři televizní formáty - dva pořady o vaření a jeden seriál - to tu ještě nikdo nezkusil. A přesně takové výzvy máme na Streamu nejradši. Tentokrát je to sice třikrát víc vzrušující než jindy, ale mimořádně náročné na časování a dobrý odhad vývoje diváckých reakcí. Jestli jsme ho měli, se ukáže v půlce června, kdy všechny tři formáty vrcholí,“ řekl šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř.

Reklama

Výběr článků

Načítám