Hlavní obsah

Axl Rose: Není v tom neúcta, chtěl jsem AC/DC pomoci

Novinky, Stanislav Dvořák

Axl Rose poskytl BBC rozhovor, kde vysvětlil, proč se nabídl jako náhradní zpěvák AC/DC. Mnoho fanoušků to totiž znechutilo.

Foto: ČTK/AP

Axl Rose

Článek

Neznamená to prý, že by neměl v úctě zpěváka Briana Johnsona, který odešel ze zdravotních důvodů. Chtěl hlavně, aby fanoušci nebyli poškozeni.

„Nedíval jsem se na to tak, jako že teď ‚zpívám s AC/DC‘, spíše jako, když budu moci a když si oni budou myslet, že to zvládnu...,” tvrdí Axl.

„Zavolal jsem jim, když jsem si přečetl ve zprávách, že je tu problém s Brianovým sluchem. Zavolal jsem chlápkovi, co jim dělá manažera, protože jsem věděl, že vznikne problém s prodejem lístků a tak. Takže, kdybych mohl pomoci a zvládl bych to, v případě jejich zájmu bych rád pomohl.“

Foto: acdc.com

Frontman AC/DC na koncertě

„Hodně věcí z desky Back In Black je fakt těžkých. Nejsem tu z neúcty k Brianovi, nemůžu jeho zpěvu nic ubrat,“ řekl Axl. ”On je skvělý zpěvák a zpívat to je opravdu těžký úkol.“

„Jsem šťastný a natěšený v jistém smyslu, ale myslím, že by nebylo vhodné nějak oslavovat... na účet někoho jiného,“ dodal.

Někteří fanoušci žádali kvůli změně zpěváka, který v Praze vystoupí 22. května, vrácení vstupného, jiným to nevadí. Brian Johnson působil ve skupině od roku 1980. Kytarista Angus Young s ním o nešťastné situaci dlouho jednal, až po delší úvaze se Brian sám rozhodl opustit skupinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám