Hlavní obsah

Tata Bojs hrají v Praze pro dobrou věc

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tata Bojs přichystali na středu akustický koncert v Divadle v Celetné. Benefiční koncert proběhne pro Nadační fond Šestý smysl a poprvé jej bude živě přenášet internetová televize Stream.cz.

Foto: Salim Issa

Tata Bojs

Článek

„Na koncertech v Divadle v Celetné je pro mne nejzajímavější, že se setkáme se skalními fanoušky, kteří si, doufám, společně s námi tenhle typ vystoupení užívají. Je to jako kdybychom hráli u někoho v obýváku, takřka rodinná atmosféra,“ popisuje náladu v sále Milan Cais.

Speciálním hostem večera je tentokrát Adrian T. Bell, který odehraje s Tata Bojs píseň Sonda z nového alba A/B, z něhož zazní i další novinky v akustické úpravě. Díky přímému přenosu internetové televize Stream.cz bude moci koncert vidět každý.

„Hudba podle nás patří nejen na koncerty, ale i na obrazovky. Proto je uvedení nových hudebních formátů jedním z našich záměrů a těší nás, že prvním počinem, který je předznamenává, je právě přenos koncertu Tata Bojs. Věříme, že stejně jako pro jeho návštěvníky, bude i pro diváky mimořádným zážitkem,“ dodal za internetovou televizi Stream.cz její šéfdramaturg Martin Krušina.

Pomáhá postiženým i pěstounům

Další novinkou je, že ve prospěch Nadačního fondu Šestý smysl nepoputuje jen tradiční výtěžek ze vstupného, ale bude jej možné podpořit i přímo během koncertu prostřednictvím DMS. „Mám radost a jsem sám překvapený z toho, jak se nadační fond za poměrně krátkou dobu rozjel. Lidé, kteří za Šestým smyslem stojí, dělají věci zodpovědně a dotahují je do konce. Mám dobrý pocit, že můžu být jejich součástí,“ řekl Cais, který je čestným členem správní rady.

„Nadační fond Šestý smysl již čtyři roky aktivně pomáhá zejména rodinám s handicapovanými dětmi, dětem z dětských domovů, v pěstounských rodinách, organizacím pečujícím o postižené a podobně,“ uvedla za pořadatele Eva Albrechtová.

„NF Šestý smysl je výjimečný tím, že pouze neshromažďuje příspěvky od dárců a sponzorů na svém transparentním účtu, ale je aktivní a pořádá kulturní a sportovní akce benefičního charakteru. Tradicí se stal Vánoční Bazááár v Divadle Semafor. V rámci třech ročníků této kulturně-charitativní akce bylo nashromážděno celkem 565 387 Kč. Fond organizuje také velký Letní den, který je zaměřen především na pobavení rodin s dětmi a probíhá zde i fotbalový zápas celebrit. I nashromážděné prostředky z této akce pak NF přerozděluje potřebným.“

Více najdete na www.nfsestysmysl.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám